Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

                                                                                                                 http://www.lovecooking.gr/

Περιγραφή συνταγής 'Ενα διαφορετικό και πρωτότυπο παγωτό με την φρεσκάδα του πράσινου τσαγιού!
Συστατικά συνταγής
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος παχύρευστη
  • 1 κούπα γάλα πλήρες
  • ¼ κ.τ.γ. αλάτι
  • 6 αυγά
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 κ.τ.σ. σκόνη μάτσα (γιαπωνέζικο πράσινο τσάι)
Οδηγίες συνταγής
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι μέχρι να πάρουν μια βράση, ύστερα αποσύρουμε από την φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την ζάχαρη και την σκόνη μάτσα και ύστερα προσθέτουμε 1 κούπα από το μείγμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Προσέχουμε να μην πάρει βράση.
Ύστερα τοποθετούμε γρήγορα το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά, το τοποθετούμε στην κατάψυξη καλυμένο για να παγώσει τουλάχιστον 2 ώρες.Παράλληλα το ανακατεύουμε ανά 30'. Σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή.

Διάρκεια: 30' Μαγείρεμα + 5 ώρες ψύξη

Πρόταση για ποτό

1 ποτηράκι λικέρ μαστίχας

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More