Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σύγκριση των πιο γνωστών δωρεάν antivirus: AVG vs Avira vs Avast!


antivirus1 Σύγκριση των πιο γνωστών δωρεάν antivirus: AVG vs Avira vs Avast!Πολλοί από μας έχουμε αναρωτηθεί ποιο λογισμικό ασφαλείας να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας και τις περισσότερες φορές αναζητούμε κάποιο δωρεάν πρόγραμμα.
Για να σας βοηθήσουμε στο θέμα αυτό σας παραθέτουμε παρακάτω μία συγκριτική ανάλυση των 3 δημοφιλέστερων δωρεάν antivirus, του AVG, του Avira και του Avast!.
Κατά την αξιολόγηση του λογισμικού ασφάλειας, υπάρχουν δύο κύριοι τομείς τους οποίους θα πρέπει να εξετάσουμε: χαρακτηριστικά και επιδόσεις.
Χαρακτηριστικά:
Graphic 1b Σύγκριση των πιο γνωστών δωρεάν antivirus: AVG vs Avira vs Avast!
Όσον αφορά στις δυνατότητες, όπως φαίνεται και στον παραπάνω πίνακα, και τα τρία προϊόντα παρέχουν την αναγκαία προστασία. Ωστόσο, το avast! είναι το μόνο που προσφέρει το «κάτι παραπάνω» λόγω των έξτρα χαρακτηριστικών.
Αποδοτικότητα\Επιδόσεις:
Αποτελέσματα σε τεστ κατ’ απαίτηση του χρήστη:
Graphic 2a Σύγκριση των πιο γνωστών δωρεάν antivirus: AVG vs Avira vs Avast!
Προστασία Real time:
Με βάση τα παραπάνω γραφήματα οι γενικές ενδείξεις είναι σαφείς, το Avira ανιχνεύει τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα, με το avast! να έρχεται δεύτερο, και το AVG τρίτο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το Avira αναφέρει λανθασμένα ως κακόβουλα κάποια προγράμματα (false positives), ενώ τα avast! και AVG έχουν πολύ μικρότερο αριθμό τέτοιων λαθών.
Ταχύτητα και χρήση πόρων υπολογιστή:
Χρόνος εκκίνησης υπολογιστή:
Graphic 4qa Σύγκριση των πιο γνωστών δωρεάν antivirus: AVG vs Avira vs Avast!
Χρόνος εκτέλεσης εφαρμογής (Firefox):
Graphic 5a Σύγκριση των πιο γνωστών δωρεάν antivirus: AVG vs Avira vs Avast!
Σκανάρισμα σκληρού δίσκου (13GB):
Graphic 6a Σύγκριση των πιο γνωστών δωρεάν antivirus: AVG vs Avira vs Avast!
Χρήση ελεύθερης μνήμης:
Graphic 7a Σύγκριση των πιο γνωστών δωρεάν antivirus: AVG vs Avira vs Avast!
Χρήση ελεύθερης μνήμης (μέγιστο):
Graphic 8a Σύγκριση των πιο γνωστών δωρεάν antivirus: AVG vs Avira vs Avast!
Όπως μπορείτε να δείτε, τα αποτελέσματα χρήσης RAM και ταχύτητας είναι κάπως συγκεχυμένα. Σε κάθε τεστ τα καλύτερα αποτελέσματα τα δίνει διαφορετικό λογισμικό. Ωστόσο, κάτι που αξίζει να σημειώσουμε είναι το πόσο δυσανάλογα μεγάλο χρόνο πήρε για το avast! να κάνει ένα πλήρες σκανάρισμα (19 λεπτά). Η διαφορά είναι μεγάλη, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στα άλλα τεστ το avast! σημείωσε παρόμοια αποτελέσματα με τα άλλα δύο, κυρίως στο θέμα χρήσης της RAM.
Συμπέρασμα
Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπάρχει κανείς νικητής. Ωστόσο, εάν υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή θα ήταν μεταξύ AVG και avast!/Avira. Το AVG είναι ίσως το πιο δημοφιλές, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω τεστ (ιδίως τα τεστ ανίχνευσης ιών), ίσως δεν είναι καλύτερο από τα άλλα δύο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το AVG είναι κακό, απλά δεν παρέχει κανένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Το avast! έχει τα περισσότερα πρόσθετα χαρακτηριστικά και χρησιμοποιεί την λιγότερη μνήμη RAM όσο είναι σε αδράνεια, όμως παίρνει πολύ χρόνο για να κάνει μια πλήρη σάρωση. Το Avira είναι ό,τι καλύτερο όσον αφορά την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού, αλλά και έχει πολλά false positives. Οπότε για να απαντήσουμε στην ερώτηση – ποιο να χρησιμοποιήσω; Εξαρτάται. Αν ψάχνετε για την καλύτερη προστασία, Avira. Αν θέλετε ένα πιο ολοκληρωμένο, αλλά όχι με το καλύτερο ποσοστό ανίχνευσης, τότε avast!


ΠΗΓΗ: secnews.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More