Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ LASER ΓΙΑ ΜΥΩΠΙΑ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ

Βάλτε τέλος στη μυωπία με δύο τεχνικές λέιζερ που εφαρμόζονται σήμερα και δείτε τον κόσμο με... άλλα μάτια!

Για μυωπία μέχρι 4 βαθμούς:


Φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή (PRΚ)
Χρησιμοποιούνται ακτίνες τύπου Excimer Laser για τη φωτοαφαίρεση τμήματος του κερατοειδή σε συγκεκριμένο βάθος. Αυτό οδηγεί στην ελάττωση της διαθλαστικής του δύναμης, με αποτέλεσμα τη διόρθωση της μυωπίας. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Μετεγχειρητικά: Υπάρχει λίγος πόνος, ενώ χρειάζεται για τρεις περίπου μήνες η καθημερινή χρήση κορτιζόνης και τεχνητών δακρύων, ώστε να αποφευχθεί η ξηροφθαλμία.


Για μυωπία άνω των 4 βαθμών, υπερμετρωπία και αστιγματισμό LASIK (Κερατοσμίλευση):


Αποτελεί συνδυασμό μικροχειρουργικής και επεμβάσεων με Excimer Laser.
Γίνεται ένα επιφανειακό κόψιμο του κερατοειδή, με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου. Έτσι, δημιουργείται ένα μπροστινό κερατικό πέταλο το οποίο ανασηκώνεται και εφαρμόζεται το Excimer Laser. Στη συνέχεια επανατοποθετείται στη θέση του και κολλάει πάνω στον υπόλοιπο κερατοειδή. Πλεονεκτήματα: Η τεχνική δεν είναι ιδιαίτερα διεισδυτική, με αποτέλεσμα η επούλωση να είναι πιο σύντομη. Μετά την επέμβαση ο ασθενής δεν πονάει και η όρασή του αποκαθίσταται γρήγορα, ενώ η χρήση κορτιζόνης γίνεται για μια εβδομάδα.

Θυμηθείτε:

Τα Laser, όπως και κάθε άλλη τεχνική διαθλαστικής χειρουργικής, έχουν κάποιες πιθανότητες επιπλοκών ή παρενεργειών, όπως: προσωρινή ευαισθησία στο φως και θάμπωμα (συνήθως φεύγει μετά την πρώτη εβδομάδα). Στις πιο σπάνιες επιπλοκές περιλαμβάνονται λοιμώξεις και πιθανή μείωση της οπτικής οξύτητας. Η επέμβαση με Laser δεν διορθώνει την πρεσβυωπία.

Δεν πρέπει να κάνετε επέμβαση με Laser
*Αν είστε κάτω από 20 και άνω των 60 ετών.
*Αν έχετε γλαύκωμα ή καταρράκτη.
*Αν είστε έγκυος.
*Αν δεν έχετε σταθερή συνταγή γυαλιών επί δυο χρόνια.
*Αν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πόσο κοστίζει η διαδικασία;

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το είδος που επιλέγεται και το κέντρο στο οποίο εφαρμόζεται. Γενικά οι τιμές κυμαίνονται από 900 έως 2.200 ευρώ για κάθε μάτι. Τα έξοδα δεν καλύπτονται από τα ταμεία. Μόνο ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. τραπεζών) και κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να καλύψουν μέρος της δαπάνης, αλλά κατόπιν συνεννόησης.

Πού γίνονται οι επεμβάσεις

*Στα κρατικά νοσοκομεία
*Το Πανεπιστημιακό Διαθλαστικό Κέντρο στο Παν/μιο Κρήτης-Βαρδινογιάννειο Εργαστήριο (Ηράκλειο, τηλ.: 2810-371810) είναι το πρώτο που ξεκίνησε παρόμοιες επεμβάσεις στην Ελλάδα με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Ιωάννη Παλλήκαρη και με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.
*Στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (τηλ.: 210-7768322),
*Στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών (210-3603697).
*Αναμένεται σύντομα να γίνονται επεμβάσεις με Laser στην Οφθαλμολογική Κλινική του πανεπιστημίου Αθηνών και στο Αττικό Νοσοκομείο (στο Χαϊδάρι).

Στον ιδιωτικό τομέα

Λειτουργούν αρκετά κέντρα, στα οποία εφαρμόζονται όλα τα είδη διαθλαστικών επεμβάσεων. Αναφέρουμε όσα διαπιστώθηκαν στη σχετική έρευνα:
*LaserVision.gr: Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο (τηλ.: 210-7472-777).
*Οφθαλμολογικό Κέντρο Υγεία «Οφθαλμός» (τηλ.: 210-6867000).
*Ερευνητικό Θεραπευτικό Ινστιτούτο «Οφθαλμός» (τηλ.: 210-8981682).
*Ελληνικό Οφθαλμολογικό Κέντρο ORASIS (τηλ.: 210-9408100).
*Οφθαλμοχειρουργική Α.Ε.-Γενική Κλινική (τηλ.: 210-9628167).
*Οφθαλμολογικό Κέντρο «Βλέμμα» (τηλ.: 210-8210808).
*Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών ΕYELASERCENTER (τηλ.: 210-7247103).
*Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο Laser (τηλ.: 210-6753640).
*Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (τηλ.: 2310-400000).
*Οφθαλμολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος (τηλ.: 2310-901911).
*Οφθαλμολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος ΙTEC (τηλ.:2310-25310).

Www.womenonly.gr

Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

Χρήσιμες πληροφορίες. Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση.

Καλημέρα σας! Έχω μυωπία 3.5 βαθμούς στο αριστερό μάτι και 4 βαθμούς στο δεξί μάτι. Ο οφθαλμίατρος μου με έχει ενμερώσει για την επέμβαση με το excimer laser και ότι αφαιρείται τμήμα του κερατοειδή του ματιού. Θα ήθελα να ρωτήσω εαν μπορείτε να αναρτήσετε περεταίρω πληροφορίες για τις επιπτώσεις μετά την εγχείρηση πέραν της ξηροφθαλμίας. Ευχαριστώ πολύ.

Μπορείτε να με βοηθήσετε έχω μεγάλο βαθμό αστιγματισμού κ' αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση με ενδιαφέρουν άμεσα αποτελέσματα ακόμα κ με δακτύλιους που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο ακόμα,είμαι 52 ετών κ' χρησιμοποιώ κερατοκονικούς φακούς επαφής σχεδόν 15 χρόνια

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More