Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Τελικά πόσο καλό μας κάνει ο καφές;

Αυτό το άρθρο ρίχνει μια λεπτομερή ματιά στο καφέ και τις επιπτώσεις στην υγεία του, εξετάζοντας τόσο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Οι επιπτώσεις του καφέ στην υγεία είναι αρκετά αμφιλεγόμενες, αφού πολλοί το θεωρούν σούπερ υγιεινό πρωινό και άλλοι εξαιρετικά επιβλαβές. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει, υπάρχουν πραγματικά πολλά καλά συστατικά που κρύβονται στον καφέ, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Όπως εξηγεί ο διατροφολόγος Κρις Γκάναρ, ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών. Ωστόσο περιέχει επίσης καφεΐνη, ένα διεγερτικό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους και να διαταράξει τον ύπνο.

Ένα φλιτζάνι καφέ 240 κυβικών εκατοστών περιέχει:

    Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη): 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ): 6% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη): 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Βιταμίνη Β3 (νιασίνη): 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Φυλλικό οξύ: 1% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Μαγγάνιο: 3% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Κάλιο: 3% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Μαγνήσιο: 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Φώσφορος: 1% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο καφές είναι ακόμα πιο πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, αφού ο μέσος άνθρωπος που τρώει μια τυπική δυτική διατροφή παίρνει στην πραγματικότητα περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καφέ απ' ότι από τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί.
Πηγή: iefimerida

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More