Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Αντιγραφή από την Αργεντινή το νεο σποτ της ΝΔ - Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία


- Δείτε και τα δυο και κάντε τις συγκρίσεις
- Το αντίστοιχο της Αργεντινής είχε γυριστεί για λογαριασμό της νυν Προέδρου και αφορούσε το ΔΝΤ
- Αρνητικά σχόλια και για την απόφαση της ΝΔ να χρησιμοποιηθούν στο σποτ μικρά παιδιά

 Από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο έκανε αίσθηση. Το προεκλογικό σποτ της ΝΔ με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά στην τάξη του σχολείου τους. Όσο κι αν έχει ήδη σχολιαστεί θετικά ή αρνητικά, πολλοί έσπευσαν να ψάξουν. Και βρήκαν ότι το προεκλογικό σποτ της ΝΔ είναι κατά κάποιο τρόπο αντιγραφή ενος προεκλογικού σποτ της Κριστίνα Κίρσνερ, νυν Προέδρου της Αργεντινής. Εκεί τα παιδάκια ρωτούνται τι είναι το ΔΝΤ.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Η ιστορία του σποτ της ΝΔ:

Το προεκλογικό σποτ της ΝΔ ξεκινά με τον δάσκαλο να απαριθμεί τις χώρες της ευρωζώνης: "... Κύπρος, Βέλγιο, Ιρλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία... Αυτές οι χώρες είναι στο ευρώ...".

"Και η Ελλάδα κύριε; Δεν είναι;", ρωτά μια μικρή μαθήτρια το δάσκαλο της.

Ακολουθούν λίγα δευτερόλεπτα σιωπής και ο δάσκαλος δεν απαντά. Η χώρα της δεν είναι πλέον μέλος της ευρωζώνης.

"Γιατί; Γιατί κύριε;" ρωάτει επίμονα το κοριτσάκι.

Η διαφήμιση ολοκληρώνεται με την φράση: "Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε".

ΔΕΙΤΕ ΤΟΠάμε τώρα στην Αργεντινή. Εδώ δεν υπάρχει δάσκαλος, αλλά στα παιδάκια ενός νηπιαγωγείου τίθεται το ερώτημα:

Τι είναι το ΔΝΤ;

"Νομίζω ότι το ΔΝΤ μοιάζει με ένα κοπάδι άλογα", λεει μια πιτσιρίκα.
"Το ΔΝΤ είναι ένας δορυφόρος ο οποίος έπεσε στο φεγγάρι", λέει ένας πιτσιρίκος.
"Το ΔΝΤ είναι μια χώρα όπου είναι τα πάνω - κάτω", λέει ένας άλλος.
Ενα άλλο κοριτσάκι δείχνει μια ζωγραφιά. "Αυτό είναι το ΔΝΤ και έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του", λεει.
"Το ΔΝΤ είναι ένα μέρος που έχει πολλά ζώα", λεει με νάζι ένας μικρούλης.
Και τότε ακούγεται ο εκφωνητής. "Θα κάνουμε τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας να μην έχουν ιδέα τι είναι ΔΝΤ. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι άλλα δάνεια, αλλά επενδύσεις.Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε. "
Και τότε μπαίνει στο πλάνο η Κριστίνα Κίρσνερ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Βολές προς τη ΝΔ, με αφορμή, μεταξύ άλλων, το τηλεοπτικό σποτ του κόμματος στο οποίο συμμετέχουν παιδιά, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 
«Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, χωρίς πρόγραμμα, προτάσεις και θέσεις, επενδύει στο φόβο», δήλωσε η κ. Γεννηματά και χαρακτήρισε «απαράδεκτο», «ανήθικο» και «ντροπή», «να χρησιμοποιεί παιδιά στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό μήνυμα, που διχάζει τους Έλληνες».

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ: "Ας μην μιλάνε για παιδιά, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ"«Η υποκρισία δεν έχει όρια. Η αλήθεια είναι ότι οι εκπρόσωποι του λόμπι της δραχμής δεν ενοχλούνται από την παρουσία των παιδιών στο σποτ, αλλά από τα ερωτήματα που βάζουν τα παιδιά. Και κυρίως από το γεγονός ότι δεν έχουν να δώσουν απαντήσεις στα παιδιά.

Φοβούνται γιατί αποκαλύπτεται το μέλλον στο οποίο οδηγούν οι προτάσεις τους και οι πολιτικές τους. Γιατί καταλαβαίνουν πως οι απαντήσεις τους υπονομεύουν και απειλούν να κατεδαφίσουν, μια για πάντα, το μέλλον των παιδιών μας. Τρομαχτικά δεν είναι τα ερωτήματα που βάζουν τα παιδιά – όπως και όλοι οι Έλληνες - αλλά οι απαντήσεις που δίνουν όσοι αδιαφορούν για την παρουσία μας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, θα της συνιστούσαμε μια συνομιλία με την …Αννούλα του 1985. Και τα παιδάκια που - το 2007 – ανεβοκατέβαζαν σημαίες. Στο ΣΥΡΙΖΑ απλώς θυμίζουμε τα παιδιά που, επίσης, επιστρατεύει ακόμα και σήμερα σε δικά του τηλεοπτικά σποτ».

πηγή: newsit.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More