Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σκάνδαλο στην Ισπανία οδήγησε σε παραίτηση ανώτατο δικαστή Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Σκάνδαλο στην Ισπανία οδήγησε σε παραίτηση ανώτατο δικαστή

Σκάνδαλο στην Ισπανία οδήγησε σε παραίτηση ανώτατο δικαστή
Ο κορυφαίος δικαστής της Ισπανίας παραιτήθηκε σήμερα έπειτα από ένα σκάνδαλο, το οποίο διαρκεί ήδη ένα μήνα...
αφορά τη χρησιμοποίηση εκ μέρους του χρημάτων του δημοσίου για να πληρώνει για ταξίδια σε θέρετρα διακοπών και έχει αμαυρώσει την εικόνα του δικαστικού σώματος σε μια χώρα που πλήττεται από ύφεση και δημοσιονομικές περικοπές.

Συνάδελφοί του δικαστές κατηγόρησαν τον αρχιδικαστή Κάρλος Ντιβάρ ότι χρησιμοποίησε 30.000 ευρώ από το λογαριασμό των εξόδων του που καλύπτονται από το δημόσιο για να πληρώσει για περίπου 30 επισκέψεις σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, κυρίως στο νότιο ισπανικό θέρετρο της Μπαρμπέγια.

Ο δικαστής αρνήθηκε πως έκανε κάτι κακό και είπε πως επρόκειτο για επίσημα ταξίδια.

«Υπέβαλε την παραίτησή του», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο ντε Ρόσα, αντιπρόεδρος του συμβουλίου δικαστών CGPJ, που αποτελεί το κανονιστικό σώμα της δικαστικής εξουσίας. 

Μολονότι δεν επρόκειτο για τεράστια ποσά, τα δημοσιεύματα για τον τρόπο που χρησιμοποιούσε ο Ντιβάρ το λογαριασμό των δικαιολογημένων εξόδων του σκανδάλισε τους Ισπανούς που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση και δημοσιονομικές περικοπές στα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία.

Ο 70χρονος Ντιβάρ, ένας θρησκευόμενος Καθολικός που διορίσθηκε αρχιδικαστής το 2008 από την τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση, δήλωσε πως πλήρωσε από την τσέπη του για το ιδιωτικό μέρος των ταξιδιών του και πως χρησιμοποίησε χρήματα του δημοσίου μόνο για επίσημα καθήκοντα.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More