Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Παρφέ Φράουλα με μπισκότο!!!!


Τώρα που υπάρχουν φράουλες σε αφθονία είναι καιρός να φτιάξετε ότι γλυκό μπορείτε αυτή την εποχή, υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές για παρφέ φράουλας, κάποιες συνταγές περιέχουν αυγά και άλλες όχι, εγώ σας παρουσιάζω το αγαπημένο γλυκό του άνδρα μου, δεν λέω πότε το φτιάχνω, απλά το κάνω και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να το ανακαλύψει, γιατί ξέρω ότι θα εξαφανιστεί στη στιγμή. Είναι δροσερό και αφράτο με υπέροχη γεύση.


Υλικά
1/2 κιλό φράουλες
2 κουτιά ζελέ φράουλα
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες βραστό νερό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (προαιρετικά)
1/2 βιτάμ (125γρ.)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, διαλύστε το ζελέ φράουλα μαζί με τη ζάχαρη στο βραστό νερό, αφήστε το να κρυώσει.









και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να μισοπήζει. Στο μπολ του μίξερ, βάλτε τις φράουλες και χτυπήστε τες να γίνουν πουρές.









 Προσθέστε το μισοπηγμένο ζελέ και το γιαούρτι και χτυπήστε το πολύ καλά για 2 λεπτά.









Καλύψτε μια φόρμα για κέικ με πλαστική μεμβράνη και αδειάστε το μείγμα μέσα, βάλτε το στο ψυγείο να πήξει, περίπου 3 με 4 ώρες, (καλύτερα είναι να το αφήσετε μέχρι την επόμενη) και είναι έτοιμο. Τώρα προαιρετικά, πριν το σερβίρετε αν θέλετε μπορείτε να προσθέστε το μπισκότο, χτυπήστε στο μίξερ 1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ ή digetive και προσθέστε 125γρ. βούτυρο λιωμένο, ανακατέψτε το καλά και βάλτε το πάνω στο παγωμένο ζελέ, πατήστε το με ένα κουτάλι.
 Αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα και απολάψτε ένα ελαφρύ γλυκό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....Dianita!!!

ΠΗΓΗ  http://dianitascooking.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More