Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Tσουρεκάκια γεμιστά με Σοκολάτα


Νόστιμα, αφράτα με γέμιση που αρέσει σε όλους.

Υλικά
6 κομμάτια από τη βασική ζύμη τσουρεκιού
400 γρ. μερέντα ή νουτέλα



Εκτέλεση
Από τη Βασική Ζύμη Τσουρέκι Πολίτικο με Μαστίχα και Γλυκάνισο, που έχετε χωρίζει σε 18 κομμάτια, πάρτε τα 6.

Πλάστε τα σε κορδόνι 35 εκ. περίπου, πατήστε το απαλά με τα χέρια σας να πλατύνει γύρο στα 8 εκ. περίπου, βάλτε 3 κ.σ. μερέντα και διπλώστε το να κλείσει καλά.
Πατήστε όλες τις άκρες, πλάστε το ρολάροντας το απαλά πάνω στο πάγκο της κουζίνας.
Όταν θα έχει κλείσει καλά, απλά πιάστε το με τα δύο σας χέρια και κάντε έναν κόμπο.
Τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, με κάποια απόστασή το ένα απ'το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν.
Αλείψτε τα με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό (εγώ βάζω το αυγό αμέσως μόλις τα πλάθω και τα αφήνω να φουσκώσουν, γιατί όταν είναι φουσκωμένα και τα αλείφω πολλές φορές μου κάθονται)
Σκεπάστε τα και αφήστε τα να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΠΗΓΗ  http://dianitascooking.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More