Ποσότητα: 1,5 λίτρο
Υλικά:
- 1 λίτρο βότκα
- 1 ματσάκι μέντα (φρέσκο)
- 1 ματσάκι δυόσμο (φρέσκο)
- 1/2 λίτρο νερό
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τα ματσάκια του δυόσμου και της μέντας.
- Όταν στραγγίξουν τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με τη βότκα.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
- Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη με μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
- Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει το προσθέτουμε στο αλκοόλ που βρίσκεται στο βάζο.
- Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
- Μετά τις 10 μέρες, σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ.
- Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου