Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συνταγή για παγωμένο λικέρ με δυόσμο και μέντα!



Ποσότητα: 1,5 λίτρο

Υλικά:
  • 1 λίτρο βότκα
  • 1 ματσάκι μέντα (φρέσκο)
  • 1 ματσάκι δυόσμο (φρέσκο)
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα ματσάκια του δυόσμου και της μέντας. 
  2. Όταν στραγγίξουν τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με τη βότκα. 
  3. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
  4. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη με μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
  5. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄.
  6. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  7. Όταν κρυώσει το προσθέτουμε στο αλκοόλ που βρίσκεται στο βάζο. 
  8. Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
  9. Μετά τις 10 μέρες, σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ.
  10. Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More