Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Τέσσερις Τρόποι – Για να σκοτώσετε τον γάμο σας

Είναι γεγονός ότι πολλοί γάμοι οδηγούνται στην αποτυχία. Οι λόγοι ποικίλλουν! Αν θέλετε να προστατεύσετε τον γάμο σας, φροντίστε να αποφύγετε τα τέσσερα παρακάτω λάθη που κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι.


Ξεχνάτε τα ραντεβού

Στην αρχή της σχέσης, καθώς αρχίζετε να γνωρίζετε ο ένας τον άλλο, βγαίνετε συνέχεια ραντεβού και περιποιείστε τον εαυτό σας. Με τον καιρό, όμως, πολλά ζευγάρια σταματούν να περνάνε χρόνο μεταξύ τους, σταματάνε να κανονίζουν ρομαντικές βραδιές, και το κυριότερο, έχουν ο ένας τον άλλο δεδομένο. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και ανθρώπινα, μπορούν όμως να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα στη σχέση σας με τον/τη σύντροφό σας.

 Δεν δείχνετε τρυφερότητα
Η τρυφερότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μιας σχέσης. Μην παραμελείτε να δείχνετε τη φροντίδα σας ο ένας στον άλλο, όσο απασχολημένοι κι αν είστε με τη δουλειά ή το μεγάλωμα των παιδιών σας. Δείχνετε στο ταίρι σας ότι ακόμη το αγαπάτε, και μην παραμελείτε τα συζυγικά σας καθήκοντα, ακόμη κι αν μερικές φορές το νιώθετε ως βάρος. Να θυμάστε ακόμη ότι ένα ξερό «σ’ αγαπώ» δεν αναπληρώνει τη χαμένη τρυφερότητα της σχέσης σας, όταν δεν συνοδεύεται από πράξεις.

Κρατάτε πάντα τα αρνητικά
Υπάρχουν αρνητικές πτυχές σε κάθε γάμο και κάθε σχέση. Είναι σίγουρο ότι κάποτε θα διαφωνήσετε ή θα τσακωθείτε, όσο κι αν καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλο. Προσπαθήστε όμως να μην συγκρατείτε όλα τα αρνητικά της σχέσης και του/της συντρόφου σας. Επικεντρωθείτε στα θετικά που παίρνετε από τη σχέση! Αμέσως οι διαφωνίες σας θα σας φανούν μικρότερης σημασίας.

Η προτεραιότητά σας είναι τα παιδιά σας
Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό. Τα παιδιά σημαίνουν τα πάντα για τους γονείς τους. Πολλές φορές λοιπόν, ο ένας από τους δύο στο ζευγάρι (ή και οι δύο) αρχίζουν να παραμελούν το ταίρι τους και αφιερώνουν όλη τη φροντίδα τους στο παιδί τους. Όσο σημαντικό, όμως, κι αν είναι το παιδί σας, η ευτυχία στον γάμο σας είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Σκεφτείτε ότι όταν είστε δυστυχισμένοι στη σχέση σας, επηρεάζετε αρνητικά και το παιδί σας! Μην παραμελείτε λοιπόν να δείχνετε φροντίδα και σημασία στο ταίρι σας, ενώ όταν μένετε μόνοι δίνετε απόλυτη σημασία ο ένας στον άλλο.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More