Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Μπιφτέκι Γεμιστό με Φέτα

Τέλειο, τέλειο, αρέσει σε όλους και πιστεύω, θα γίνει το αγαπημένο σας.

Υλικά
1 κιλό κιμά (1/2 χοιρινό-1/2 μοσχαρίσιο)
1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
300 γρ. φέτα βαρελίσια (όποια σας αρέσει) τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
10 φέτες τυρί για τοστ

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάλτε το κιμά, το ψωμί (πρώτα βάλτε το σε νερό να μαλακώσει, βγάλτε την κόρα και στύψτε το καλά), προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός τη φέτα,τις ντομάτες και το τυρί.
Βάλτε χεράκι και ζυμώστε πολύ καλά, χωρίστε το σε 20 μπαλάκια. Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο ταψί, και πλάστε 10 μπιφτέκια στρογγυλά, μοιράστε τη φέτα πάνω σε κάθε μπιφτέκι, σκεπάστε με άλλο ένα μπιφτέκι.
 
Βάλτε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μια φέτα ντομάτα ή δυο αν είναι μικρές, κόψτε την κάθε φέτα τυρί στη μέση και βάλτε τα σταυρωτά πάνω στη ντομάτα, τέλος βάλτε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο.
Ψήστε τα μπιφτέκια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα, (δεν χρειάζεται να προσθέστε νερό γιατί όλα τα υλικά θα βγάλουν το ζουμί τους.
Σερβίρετε ζεστά, συνοδέψτε τα με πουρέ πατάτας, πατάτες ψητές, ρύζι ή απλά με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΠΗΓΗ: http://dianitascooking.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More