Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Ρύζι τα πάντα όλα!!!!


Ένα εύκολο και γρήγορο ρύζι, που μπορεί να γίνει ολόκληρο γεύμα, σπυρωτό, ζουμερό, και με τη μάνα μου και τον πατέρα μου μέσα.

Υλικά.
2 κούπες ρύζι τύπου Αμερικής ή βασμάτη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
1 κούπα αρακά
1/2 κούπα καλαμπόκι
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένα τετραγωνάκια
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένα τετραγωνάκια
2 μέτρια καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 κύβους λαχανικών
31/2 κούπες ζεστό νερό
πιπέρι, λίγο κύμινο
2 κ. σ. σόγια σος

Εκτέλεση.
Σε βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο  να τσιγαριστούνε σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 3 λεπτά, βάζουμε το καλαμπόκι και τον αρακά, το πιπέρι και το κύμινο.


Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το νερό και τους κύβους,


κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 περίπου λεπτά, μέχρι
να απορροφήσει όλο το νερό.
Σε μικρό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και βάζουμε τις πιπεριές για 3 λεπτά να
μαλακώσουν λιγάκι, τις τραβάμε στην άκρη και προσθέτουμε το καρότο και αυτό απλά
να μαραθεί για 3 λεπτά.
















Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, απλά προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές, και από εκεί και πέρα αφήστε τη φαντασία σας να παίξει, σήμερα εγώ πρόσθεσα μία ομελέτα με 2 αυγά ψιλοκομμένα
μπορείτε να βάλετε, ζαμπόν, λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης, και ότι άλλο θέλετε.
















Ανακατέψτε τα όλα μαζί, και τέλος προσθέστε τη σόγια, (δεν βάζουμε αλάτι γιατί η σόγια είναι
αλμυρή και επίσης ο κύβος έχει αλάτι).
















Έτοιμο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More