Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Γκέρσον: «Ακόμη και ο Ομπράντοβιτς κάνει λάθη»

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Μακάμπι, Πίνι Γκέρσον, διέγνωσε ορισμένα λάθη στις επιλογές του Ομπράντοβιτς κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα με την ομάδα του Τελ Αβίβ και θέλησε να καταθέσει την άποψή του στη στήλη που διατηρεί σε ισραηλινή ιστοσελίδα.

Τα αθλητικά νέα του «τριφυλλιού», έπειτα από τη χθεσινή ήττα που υπέστη στο ΟΑΚΑ με 92-94, θέλουν να δυσκολεύει κατά πολύ το έργο του στην έδρα της Μακάμπι, μια φαινομενικά απροσπέλαστη έδρα, όπου καλείται να πάρει τη νίκη, ώστε να διατηρήσει τις προϋποθέσεις για μια θέση στο Final-4 της Ευρωλίγκας.

Ο Γκέρσον έριξε το βάρος στην αμυντική λειτουργία της Μακάμπι, την οποία θεώρησε ότι δεν κατόρθωσε να διαβάσει σωστά ο Ομπράντοβιτς, παρά την πολύχρονη πείρα του.

Τόσο η επιμονή του Σέρβου τεχνικού στους Τσαρτσαρή και Καϊμακόγλου, που δεν αποδείχθηκαν αρκετά ισχυροί απέναντι στους Τζέιμς και Χέντριξ, όσο και η επιλογή του να μαρκάρει ο Γιασικεβίτσιους τον Σμιθ ήταν κάποια από τα αίτια της χθεσινής ήττας των «πρασίνων», κατά τον Πίνι Γκέρσον.

«Και ποιος είναι τόσο ανόητος να αφήνει ελεύθερο έναν από τους καλύτερους σουτέρ τριών πόντων στην Ευρώπη, τον Μπλου; Ο Μπλου με τέτοια σουτ έχει κερδίσει αγώνες, έχει χαρίσει στη Μακάμπι πρόκριση στο Final 4 και τρόπαια», πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη μέτρια κατά την άποψή του απόδοση των Λόγκαν, Σμιθ, Σάτο και Καλάθη, θεωρώντας δυσανάλογη την αμοιβή του τελευταίου, συγκριτικά με την προσφορά του στη χθεσινή αναμέτρηση.

Αναφορικά με τη διαιτησία και τις διαμαρτυρίες του Ομπράντοβιτς, θεώρησε πως λανθασμένα δε σφυρίχθηκε το φάουλ υπέρ του Γιασικεβίτσιους στην τελευταία φάση του αγώνα, ωστόσο όπως πιστεύει, αυτό ισορροπήθηκε με το επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε ο Χέντριξ χωρίς να έχει υπάρξει, προσθέτοντας: «Ο Παναθηναϊκός πήγε στη γραμμή 33 φορές και η Μακάμπι μόνο 16. Για να μην αναφερθώ και στις αποφάσεις των διαιτητών στην πρώτη περίοδο του πρώτου αγώνα...».

Τέλος, από την πένα του δεν ξέφυγε κι ένας γνώριμος, παλιός του παίκτης, δίνοντας λίγο γραπτό χώρο και σ’ αυτόν.

Παρά τα προγνωστικά στο μπάσκετ, που δεν αμφισβητούν την αγωνιστική αξία και εξέλιξη του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο Πίνι Γκέρσον σχολίασε καυστικά το γεγονός πως αν επιθυμεί ο παίκτης να γίνει καλύτερος, θα πρέπει να αποφύγει τα ανόητα λάθη και φάουλ που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More