Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η πορεία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ολοκληρώθηκε η πορεία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν περί τα 5.000 άτομα, ενώ στην πορεία του ΠΑΜΕ οι διαδηλωτές έφταναν τις 13.000.
Λόγω των συγκεντρώσεων έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι από τις 2.30 μ.μ. άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά.
Από τις 10 το πρωί είχαν κλείσει και οι σταθμοί του Μετρό "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο".
Ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας παραλύει σήμερα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Πολιτικό περιεχόμενο έχει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, η σημερινή γενική απεργία.
"Αλλάζει η κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι αλλάζει πολιτική. Εμείς θα εκφράζουμε με αγωνιστικές προσπάθειες και δεν αρκεί μόνον η καταγγελία ή η απεργία. Όπου βρεθεί έστω και στοιχειωδώς ένα σημείο για να διορθώσουμε κάποια πράγματα, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, αλλά θα σας πω το εξής: ουδείς μας έχει καλέσει, ενώ το ζητάμε από τους φορείς της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για να συζητήσουμε κάποια πράγματα", δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM.
Παπαρήγα: Ο λαός να αντεπιτεθεί
"Ο λαός ξέρει σήμερα τα πάντα, με ποιους έχει να κάνει και μέσα έξω από την Ελλάδα. Επομένως, είναι δική του η ευθύνη, αποκλειστική. Να αντέξει, να μη φοβάται, να αντεπιτεθεί", τόνισε από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

"Γιατί τα επόμενα χρόνια αν δεν αντέξει ο λαός θα ζήσει μεγάλη τραγωδία", εκτίμησε, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι "ο λαός θα τα βγάλει πέρα".
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι στις μεταφορές συμμετέχουν με απεργία και στάσεις εργασίας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς οι σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα και τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούν το δρομολόγιο Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Τα λεωφορεία θα κινηθούν αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Το μετρό θα κινηθεί κανονικά, ενώ από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κινηθούν και οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου. Το τραμ θα κινηθεί από τις 06:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

ethnos.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More