Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ναυάγησε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Σε Ναυάγιο οδηγήθηκε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, καθώς σε λιγότερο από μία ώρα από την αποχώρηση Καρατζαφέρη αποχώρησε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαρας. Η συνάντηση θα επαναληφθεί στις δέκα το πρωί της Πέμπτης.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα Σαμαρα κατα τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου ότι "δεν έχω πρόβλημα να στηρίξω είτε τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, είτε τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμο" και ανταλλαγή διαρροών ανάμεσα στα επιτελεία Πασοκ και ΝΔ για το ποιός ευθύνεται που δεν επελέγη ως νέος πρωθυπουργός ο κ. Λ. Παπαδήμος.

Προηγουμένως κύκλοι του ΠΑΣΟΚ διέρρεαν ότι ο κ. Σαμαράς είχε απορρίψει αρχικά τον κ. Παπαδήμο, επειδή είναι τραπεζίτης.

Την επιχειρηματολογία αυτή θέλησε να προλάβει και η δήλωση του κ. Μιχελάκη ότι στη ΝΔ δεν προτάθηκε ποτέ ο κ. Λ. Παπαδήμος και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε πρόβλημα σε μία τέτοια πρόταση. Παραλλήλως η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για σπέκουλα και διαστρέβλωση των απόψεων Σαμαρά.

Νωρίτερα, κατά την συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια ο κ. Παπανδρέου είπε μπροστά στις κάμερες ότι "ο ελληνικός λαός περιμένει πολλά".

"Είναι μια ιστορική στιγμη για τη χώρα η συνεργασία πολλών κομμάτων", είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι "είναι μία βάση για περισσότερες αλλαγές. Τό έχουμε όλοι μας ανάγκη", είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει ανακούφιση γιατί τα τελευταία 24ωρα περιμέναμε το σχηματισμό αυτής της κυβερνησης», του απάντησε ο κ. Παπούλιας και τόνισε ότι πρόκειται για «κυβέρνηση που επωμίζεται πολλά». Επισήμανε παραλλήλως ότι «ο ελληνικος λαός περιμένει και εκείνος να αποδώσει αυτή η κυβέρνηση».

"Ο ελληνικός λαός περίμενε αρκετά αυτές τις αλλαγές και περιμένει πολλά από τη νέα κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

Αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης έχει αποχωρήσει, καταγγέλλοντας παιχνίδια τακτικής

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More