Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Νικοπολίδης: «Διαφορετικοί στα μεγάλα παιχνίδια»

Τα μεγάλα ματς είναι για μεγάλες προσωπικότητες που ξέρουν να παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός μπορεί να φύγει νικητής από το ντέρμπι του «Καραϊσκάκη» με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τα προγνωστικά του Αντώνη Νικοπολίδη.

Το μεγάλο ραντεβού έχει κλειστεί για το Σάββατο (19/11). Ζητούμενο είναι η νίκη, ειδικά για τους «ερυθρόλευκους» που θέλουν να ξεπεράσουν το +2 των «πράσινων» και να πατήσουν πάλι κορυφή.

Όπως τονίζει βέβαια ο πρώην αρχηγός των Πειραιωτών, ακριβείς σε αυτό το στοίχημα προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Δεν υποτιμά το επικίνδυνο σύνολο του Ζεσουάλδο Φερέιρα και δεν ξεχνά τις αδυναμίες που στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έδειξαν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι μεγάλες μάχες ωστόσο μεταμορφώνουν τους παίκτες, τους δίνουν την αφορμή για να βγάλουν το απόλυτο των ικανοτήτων τους και σε αυτό το στοιχείο ποντάρει ο έμπειρος παλαίμαχος γκολκίπερ για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό. Μία νίκη που δεν εξαργυρώνεται μόνο σε πόντους, αλλά περισσότερο σε κύρος.

«Καταρχάς θα είναι αμφίρροπο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλός ως σύνολο και είναι πολύ καλοί κάποιοι παίκτες του, ειδικά οι Λέτο και Κουίνσι. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Για μένα δεν κρίνει το πρωτάθλημα ό,τι κι αν γίνει, έχει πολύ δρόμο. Είναι όμως σημαντικό για τη βαθμολογία και για το πρεστίζ.

Ακόμη και στους πέντε βαθμούς να πάει ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός δεν θα το έχει χάσει το πρωτάθλημα. Θα χάσει από άλλα πράγματα, θα υπάρξουν τριγμοί και ακολουθεί το επίσης σημαντικό ματς με τη Μαρσέιγ, αλλά το πρωτάθλημα έχει δρόμο.

Θα δούμε πάντως άλλο Ολυμπιακό. Θα είναι επιθετικός, αλλά και πιο συγκεντρωμένος. Φαίνεται ότι χάνει την αυτοσυγκέντρωση του όταν κερδίζει, αυτό φάνηκε με τον ΟΦΗ που το πλήρωσε, το ίδιο έγινε και με τον Αρη, παρότι κέρδισε. Φάνηκε ότι η ομάδα χαλάρωσε, αλλά αυτό δεν θα το κάνει με τον Παναθηναϊκό. Αυτό το ματς είναι για προσωπικότητες και οι παίκτες είναι πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Στα μεγάλα παιχνίδια είναι πάντα διαφορετικός ο Ολυμπιακός», δήλωσε στη «Sportday».

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More