Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Βάφλες με γιαούρτι και μπανάνα


Οι βάφλες ταιριάζουν τέλεια με μια μπάλα παγωτό. Η πιο υγιεινή εκδοχή τους, προτιμά πάντως μια μπανάνα και γιαούρτι με λίγα λιπαρά.


Για να φτιάξετε τις βάφλες θα χρειαστείτε:
600 ml γάλα
400 γρ. αλεύρι
150 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 ½ κουτ του γλυκού βανίλια σκόνη
1 ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια μπανάνα
1 κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά
Βαφλιέρα



Εκτέλεση: Αρχικά φροντίστε να έχετε σε θερμοκρασία δωματίου τη μαργαρίνη αλλά και τ’αυγά. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύετε τα στέρεα υλικά, (αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια, μπέικιν). Επόμενο βήμα, ρίχνετε το βούτυρο -το οποίο έχετε λιώσει- μαζί και το γάλα και ανακατεύετε. Στο τέλος, ρίχνετε τ’αυγά. Ανακατεύετε πολύ καλά, προσπαθώντας να δημιουργήσετε ένα χυλό. Αφήνετε το μείγμα για περίπου μισή ώρα να δέσει και στη συνέχεια ψήνετε τις βάφλες στην ειδική συσκευή. Βγάζοντας από τη συσκευή σερβίρετε δυο βάφλες στο πιάτο, τοποθετώντας ανάμεσά τους μια κουτ. της σούπας γιαούρτι. Από πάνω γαρνίρετε ξανά με γιαούρτι (λιγότερη όμως ποσότητα) και μερικές ροδέλες μπανάνας.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More