Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

H Google τιμά τον Freddie Mercury

Freddie Mercury: 65 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 5 Σεπτεμβρίου από τη γέννηση του μεγάλου σταρ της ροκ και η Google αφιερώνει το doodle της σε εκείνον.

Το εντυπωσιακό doodle της google αποτελείται από φωτογραφίες - εικόνες της ζωής του μεγάλου καλλιτέχνη και πατώντας το play απολαύστε ένα animated video με πρωταγωνιστή τον Freddie Mercury υπό τους ήχους του τραγουδιού “Don’t stop me now”.

Στο σήμα της Google ο Mercury τραγουδά μπροστά στους fans του μία μεγάλη επιτυχία των Queen σε ένα βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων.

Ο Freddie λόγω του επιδεικτικού στιλ του και της αδιαμφισβήτητα υπέροχης φωνής του, κατάφερε να είναι ο frontman του συγκροτήματος. Δεν έγραφε τραγούδια πάνω σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Το ρεπερτόριο του περιλάμβανε rock, operatic rock, progressive rock, heavy metal, όπερα, βαλς, vaudeville, κ.λ.π. Έπαιζε πιάνο, κιθάρα, πλήκτρα και συνθεσάιζερ.

Ο Freddie κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ποτέ δεν δήλωσε επίσημα πως ήταν bisexual. Είχε σχέση με την Mary Austin με την οποία και συζούσε για 6 χρόνια. Η σχέση τους πήρε άλλον χαρακτήρα και η αγάπη που τους έδενε συμβιβάστηκε στην καινούρια πραγματικότητα.

Καθώς η κατάσταση του Φρέντι Μέρκιουρι χειροτέρευε, οι φήμες γινόταν ακόμη πιο έντονες. Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο τραγουδιστής κάνει ανακοίνωση στον τύπο που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι πάσχει από AIDS. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα πεθαίνει στο σπίτι του.

Όλο το διάστημα ήταν κοντά του οι γονείς του, η Mary Austin (πρώην σύντροφός του) και ο σύντροφος του τα τελευταία 6 χρόνια της ζωής του, Jim Hutton.

Πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991, σε ηλικία 45 χρονών.

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More