Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγή για μουστοκούλουρα

ΥΛΙΚΑ
  •  1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι πετιμέζι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι κονιάκ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 4 κ.γ)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1,5 κιλό αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1.  Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 15-20' ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε κάνει τα κουλουράκια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Ευχαριστούμε πολύ την "Φραουλίτσα" για την συνταγή της
 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More