Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ - ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

Η ακμή είναι μια ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία ενώ πολλές φορές συνεχίζει να υπάρχει και στην ενηλικίωση. Η ακμή επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε κάποιο σημείο της ζωής τους, δεν υπάρχει τρόπος ωστόσο να υπολογίσουμε πόσος χρόνος θα πάρει για να εξαφανιστεί πλήρως. Οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε μεγάλες ποσότητες ορμονών (τεστοστερόνη) ανδρογόνων, σε βακτήρια αλλά και σε κοινές αλλεργίες από διάφορα τρόφιμα.

Μάσκα από μαγειρική σόδα

Πρόκειται για μια πολύ απλή μάσκα που μπορεί να κάνει θαύματα εάν την δεχθεί το δέρμα σας. Να θυμάστε ότι δεν είναι όμοιες όλες οι περιπτώσεις της ακμής και ενδέχεται να χρειαστεί να δοκιμάσετε διαφορετικές μάσκες ώσπου να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.
Συστατικά:
Μαγειρική σόδα
Νερό
Εκτέλεση:
Μετά από καλό καθαρισμό, αναμείξτε στα χέρια σας σόδα με λίγο νερό και απλώστε την στο δέρμα σας. Αφήστε την να δράσει για αρκετή ώρα και ξεβγάλτε. Η αίσθηση απαλότητας και καθαριότητας που θα νιώσετε είναι ένδειξη ότι το δέρμα σας δέχεται την μάσκα σόδας. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να επαναλάβετε αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα για την καταπολέμηση της ακμής.

Μάσκα από ασπράδι αυγού

Πολύ απλή μάσκα με καταπληκτικά αποτελέσματα. Συσφίγγει το δέρμα και εξαφανίζει τις κοκκινίλες.
Συστατικά:
Ασπράδι αυγού
Εκτέλεση:
Ξεχωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι και κατόπιν χτυπήστε το ασπράδι στο μπλέντερ ή στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη μάζα. Απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο, αφήστε να δράσει 20 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Μάσκα από αλατόνερο

Συστατικά:
Μαγειρικό ή θαλασσινό αλάτι
Νερό
Εκτέλεση:
Κολυμπήστε στην θάλασσα ή απλά ανακατέψτε αλάτι με λίγο νερό και απλώστε το σε καθαρό δέρμα.


Μικρά Μυστικά
Εάν έχετε κάποιο μεγάλο σπυράκι ακμής που θα θέλατε να εξαφανίσετε σε 1 νύχτα, βάλτε λίγη άσπρη οδοντόκρεμα επάνω του πρίν πάτε για ύπνο.

Προσοχή! Μην απλώσετε οδοντόκρεμα σε όλο σας το πρόσωπο και μην χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα σε μορφή gel. Άσπρη κλασσική μόνο!

πηγή: e-female.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More