Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι παγίδες των κόρνφλεϊκς

Image and video hosting by TinyPic
Μπορεί να διαφημίζονται ως η πιο υγιεινή επιλογή για πρωινό, ωστόσο είναι απαραίτητο να διαβάζεις προσεκτικά τα διατροφικά στοιχεία του κάθε συγκεκριμένου προϊόντος, διότι πολύ πιθανόν να σε εκπλήξει δυσάρεστα.

Όπως επισημαίνει ο
Γρηγόρης Ρίσβας, MmedSci, διαιτολόγος-διατροφολόγος, πολλά από τα κόρνφλεϊκς που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού.

Η καλύτερη λύση είναι να προτιμάς δημητριακά ολικής αλέσεως με ξηρούς καρπούς και φρούτα και να διαβάζεις την ενεργειακή απόδοση του προϊόντος ανά μερίδα, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από 100 γραμμάρια, ανάλογα με την ποσότητα που προσθέτεις στο γάλα.

Βέβαια, σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς ημίπαχο γάλα για να μην αυξάνεις την ποσότητα του κεκορεσμένου λίπους που καταναλώνεις.


Read more: www.i-diadromi.com

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More