Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ανατριχιαστικές καταθέσεις για την δολοφονία του 21χρονου οπαδού

Πραγματικά σοκάρουν οι καταθέσεις των οπαδών αλλά και των αστυνομικών που ήταν παρόντες την στιγμή της συμπλοκής αλλά και της στυγερής δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη...Όλα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου που την επίμαχη νύχτα προσπαθούσαν απελπισμένα να αποτρέψουν τη φονική συμπλοκή. 

Ήταν αδύνατον, όπως λένε, να παρέμβουν ουσιαστικά αφού οι συμπλεκόμενοι ήταν υπεράριθμοι και η κατάσταση εκτός ελέγχου. Όπως καταθέτουν καλούσαν σε ενισχύσεις συνεχώς, ενώ ζήτησαν ένα περιπολικό με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης, τους ξεκαθαρίστηκε όμως ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα. Ο ένας εκ των δύο, μέσα στην απόγνωση του, ζήτησε άδεια ρίψης εκφοβιστικών πυρών, όμως του απαγορεύτηκε.

Η συμπλοκή διήρκεσε 25 λεπτά με την γνωστή κατάληξη.

«Ο Κ...(αναφέρει το όνομα οπαδού του ΟΦΗ) ήταν συντονιστής της όλης επίθεσης των οπαδών του ΟΦΗ, διότι πότε απευθυνόταν υβριστικά σε εμάς πότε στην υπόλοιπη ομάδα. «Γ... τους και σκοτώστε τους, τα μ...». Εμείς προσπαθούσαμε με φωνές να τους ηρεμήσουμε και να τους πείσουμε να σταματήσουν χωρίς αποτέλεσμα. Ο συνάδελφος μου επικοινωνούσε συνεχώς με το Κέντρο και καλούσε προς συνδρομή και άλλων σταθμών.

Ο δεύτερος αστυνομικός καταθέτει: «Θέλω να αναφέρω ότι η συμπλοκή ήταν ιδιαίτερα σκληρή και μάλιστα την χαρακτηρίζω βάρβαρη. Αντιλήφθηκα τον Κ..., ο οποίος καθόταν πίσω από την υπόλοιπη ομάδα και φώναζε αρκετές φορές: «Μην κάνετε πίσω, θα τους φάμε, θα τους διαλύσουμε». Αναφέρουμε στο Κέντρο τα γεγονότα και πλησιάζοντας όσο μπορούσα, φώναζα με όση δύναμη είχα: «Ηρεμήστε, θα σκοτωθείτε, τι είναι αυτά που κάνετε».

«Τον μαχαίρωσα για να ξεφύγω»

Ο 24χρονος (παραδόθηκε στην αστυνομία την Τρίτη), ο οποίος φέρεται μαζί με έναν 21χρονο (θέμα χρόνου η εμφάνιση του στο τμήμα) να μαχαίρωσαν και να σκότωσαν το αδικοχαμένο παλληκάρι είπε πως: «Έπεσαν όλοι πάνω μου. Αισθάνθηκα σαν παγιδευμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δεν είχα άλλη επιλογή. Αναγκάστηκα να χτυπήσω για να ξεφύγω».

Ο 24χρονος ανήκει στους οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ και μάλιστα τον περασμένο Μάιο είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ όταν αναρριχήθηκε στην οροφή της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου. Εκεί παρέμεινε για δύο 24ωρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Σε βάρος των δύο φερόμενων ως δραστών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα (ανθρωποκτονία από πρόθεση, διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα πρόσωπα και για απρόκλητες φθορές ξένης ιδιοκτησίας). Επίσης σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διάφορα πλημμελήματα όπως η συμπλοκή από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και οπαδοί του ΟΦΗ, «καίνε» με τις καταθέσεις τους τον 21χρονο.

«Η λάμα του μαχαιριού ήταν τέσσερα δάκτυλα»

Ένας άλλος 17χρονος οπαδός του ΟΦΗ σημείωσε πως «Πλησιάζοντας πιο κοντά άκουσα ο ίδιος τον 24χρονο να λέει στους άλλους ότι η λάμα του μαχαιριού ήταν πάνω από τέσσερα δάκτυλα και τους άλλους να αντιδρούν αρνητικά σε αυτά που τους έλεγε.».

«Τα μαχαίρια μπροστά»

Άκρως όμως ενδιαφέρουσα είναι και η απολογία 26χρονου από την Αλικαρνασσό. Είναι εξάλλου εκείνος που αναγνωρίζει ως εμπλεκόμενο στο φονικό και τον 21χρονο που αναζητείται.

«Το γεγονός ότι θα γίνουν φασαρίες μεταξύ των φιλάθλων, το άκουσα στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Άκουσα κάποιον από τους φιλάθλους του ΟΦΗ να λέει την φράση «τα μαχαίρια μπροστά». Η φωνή αυτή ήταν του 24χρονου, τον οποίο είχα συναντήσει πολλές φορές σε διάφορα σημεία και παρέες. Τότε είδα να μπαίνουν μπροστά τρία άτομα που κρατούσαν στα χέρια μαχαίρια, από τα οποία γνώρισα τα δύο, ο ένας ήταν ο 24χρονος.

Ο δεύτερος είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Γ...». Ο 24χρονος με τον Γ... είδα να πλησιάζουν ένα άτομο και το άτομο αυτό να πέφτει στο έδαφος και να ξαπλώνει. Το άτομο που είδα να πέφτει κάτω ήταν ψηλότερο από τον 24χρονο και τον Γ...».
πηγη: star

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More