Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Ποινικοποιούν τα sms με σεξουαλικό περιεχόμενο

Μέσω της χρήσης των “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων (smartphones) που διαθέτουν, ολοένα και περισσότεροι έφηβοι στις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τα συναισθήματα, αλλά και την οργή τους.Το φαινόμενο, το.οποίο προβληματίζει τους ειδικούς, ονομάζεται sexting, από τον συνδυασμό των λέξεων sex και testing και κρίνεται από τους γερουσιαστές του Νιου Τζέρσεϊ ότι χρήζει νομοθετικής πρόβλεψης.

Με σχέδιο νόμου που ενέκριναν ομόφωνα στις αρχές της εβδομάδας, οι νομοθέτες ανοίγουν τον δρόμο για την τιμωρία των χρηστών που κρίνεται ότι υπερβαίνουν τα όρια της ευπρέπειας και προβαίνουν σε μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ειδικότερα, προβλέπεται η ένταξη εφήβων σε αναμορφωτικά προγράμματα ή ακόμη και η δίωξή τους για σεξουαλικό έγκλημα, στην περίπτωση που στείλουν γυμνές τους φωτογραφίες μέσω μηνυμάτων από τα κινητά τους ή επιχειρήσουν να προκαλέσουν τα σεξουαλικά ένστικτα των άλλων με τα κείμενα που ανταλλάσσουν.

Οι συγκεκριμένες δύο περιπτώσεις πάντως είναι ιδιαίτερα συχνές και σύμφωνα με τους εμπνευστές του νομοσχεδίου, στόχος είναι να αντιληφθούν οι έφηβοι ότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές, όχι μόνο παραβιάζουν τον νόμο αλλά ενδέχεται να στιγματιστούν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Πάντως, για την εφαρμογή του νόμου απαιτείται η υπογραφή του από τον Κυβερνήτη της Πολιτείας.

Πολλοί, πάντως, είναι και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη διάταξη συνιστά υπέρμετρο περιορισμό της ελευθερίας των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.ΠΗΓΗ: darksface.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More