Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

RED DEAD REDEMPTION


Red Dead Redemption: Χαμός στην άγρια δύση!
Η ιστορία διαδραματίζεται στην άγρια δύση στις αρχές του 20ου αιώνα. Περίπου δηλαδή την εποχή όπου η Αμερική αποτελούσε την χώρα της ευκαιρίας αλλά ταυτόχρονα και το άσυλο των παρανόμων.
Ο ήρωας σου John Marston καλείται να “κόψει” τους δεσμούς του από τις παλιές του συμμορίες, οι οποίες απειλούν την οικογενειακή του γαλήνη.
Η ατμόσφαιρα του τίτλου είναι εξαιρετική. Το κλίμα της άγριας δύσης μεταφέρεται εξαιρετικά στον παίκτη μέσα από τα αχανή ξερά τοπία, τις γραφικές πόλεις, τα φανταστικά ηλιοβασιλέματα, αλλά και τους εξαιρετικούς διαλόγους.
Τα γραφικά του RDR είναι η πιο εξελιγμένη μορφή της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε στο GTA IV. Η εξαιρετική λεπτομέρεια στους χαρακτήρες είναι εμφανής, στα πρόσωπά τους και στο animation τους, ενώ ιδιαίτερα ρεαλιστικό είναι και το animation των αλόγων. Ο φωτισμός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του με highlight τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα.
Ότι αφορά στο gameplay τώρα , η Rockstar έχει κάνει copy paste τους βασικούς μηχανισμούς του GTA IV. Το παιχνίδι έχει την κεντρική ιστορία η οποία οδηγεί τον παίκτη με συγκεκριμένες αποστολές. Όμως όπως κάθε free roaming τίτλος που σέβεται τον εαυτό του, το RDR δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να ακολουθήσει μία πληθώρα side missions ή εναλλακτικά , απλά να περιφέρεται στον αχανή κόσμο της άγριας δύσης και να αφοσιωθεί στο χτίσιμο των abilities του ή σε mini games.
Υπάρχει ένα αρκετά ενδιαφέρον σύστημα αξιών στο παιχνίδι. Υπάρχει η δυνατότητα ενώ περιφέρεσαι στις πόλεις του RDR να συμπεριφέρεσαι ως πραγματικός παράνομος της άγριας δύσης. Μπορείς να πραγματοποιήσεις ληστείες και να σκοτώνεις αθώους περαστικούς. Όμως κάνοντας συνέχεια παρανομίες, σύντομα οι κάτοικοι τις πόλης θα σε επικηρύξουν , θα σχηματίσουν ομάδες με τον σερίφη και δεν θα σε αφήνουν σε ησυχία. Αν όμως επιλέξεις να είσαι εντάξει απέναντι στο νόμο, θα ανεβαίνει η καλή σου φήμη και θα σου συγχωρούνται μικρές παρανομίες εδώ και εκεί.
Το σύστημα μάχης είναι καλά σχεδιασμένο και βασίζεται στην στόχευση και την κάλυψη. Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του Dead Eye, που προσφέρει ένα προσωρινό bullet time για να μπορέσεις να ανταποκριθείς καλύτερα σε μάχες με πολλαπλούς εχθρούς.
Ενώ περιπλανιέσαι στο RDR μπορείς να κυνηγήσεις μικρά ζώα ή και να μαζέψεις φυτά μέσα από δάση τα οποία μπορείς να ανταλλάξεις στα καταστήματα με όπλα, αναβαθμίσεις ή και νέες στολές.
Τα όπλα που έχεις στη διάθεσή σου ποικίλουν, από το γνωστό εξάσφαιρο μέχρι κανόνια, καραμπίνες, και μαχαίρια.
Όταν θέλεις να μετακινηθείς σε μακρινές αποστάσεις χρησιμοποιείς άλογα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς ένα συγκεκριμένο άλογο, τόσο πιο πολύ δένεσαι μαζί του και βελτιώνονται τα στατιστικά του αλόγου, όπως stamina και ταχύτητα.
Θα μπορούσα να γράψω ακόμα 10 σελίδες περιγράφοντας το πόσο καλό είναι το Red Dead Redemption. Η ιστορία του είναι πραγματικά πολύ καλά γραμμένη και δοσμένη στον παίκτη, ενώ το φινάλε του είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ σε κονσόλα.
Ακόμα και όταν το ολοκληρώσεις υπάρχουν λόγοι να επιστρέψεις στο single player mode, ενώ το multi player mode είναι αρκετά εθιστικό!
Πέρα από τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η ιστορία του single player campaign, το RDR διαθέτει και ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο multiplayer mode.
Μπορείς να μαζέψεις τους φίλους σου online και να σχηματίσεις μία συμμορία, με τη μορφή ενός multiplayer lobby. Στη συνέχεια μπορείς να εξερευνήσεις τον ευρύ κόσμο του παιχνιδιού σε ένα free roaming mode και να αποφασίσεις πως θέλεις να παίξεις. Μπορείς να σχεδιάζεις ληστείες και επιθέσεις στις πόλεις τρομοκρατώντας τους κατοίκους στο πέρασμά σου. Εναλλακτικά μπορείς να κυνηγήσεις τις συμμορίες που έχουν σχηματίσει άλλοι παίκτες. Βρίσκεις άλλες συμμορίες που έχουν επικηρυχτεί και τις κυνηγάς προκειμένου να εισπράξεις την αμοιβή της εξάρθρωσής τους.
Υπάρχουν πολλά modes παιχνιδιού, όπως κλασσικά team death matches, free for all, ή capture the flag αλλά και πιο ειδικά, όπως το να μαζέψει η ομάδα σου περισσότερο χρυσό από τους αντιπάλους ή να αναμετρηθείς με άλλους παίκτες σε Mexican stand offs. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αρκετές επιλογές, ενώ παίζοντας Online μπορείς να ξεκλειδώσεις επιπλέον στολές, τίτλους και άλογα.
www.i-TECH4u.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More