Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Φόνος για ένα «like» στο Facebook..

Φόνος για ένα «like» στο FacebookΈγκλημα και τιμωρία στο Facebook! Φόνος για ένα «like», παγίδα θανάτου πάνω στον «τοίχο» του Facebook και εξιχνίαση της δολοφονίας μέσα από ένα κύκλο ψεύτικων προφίλ από συγγενείς του θύματος. Το μοιραίο διαδικτυακό παιχνίδι της αλήθειας και του ψέματος που οδήγησε σε μια δολοφονική επίθεση και αμέσως μετά –με τον ίδιο ακριβώς τρόπο- στη διαλεύκανσή της.«Το Βήμα» παρουσιάζει την άγνωστη πλευρά της δολοφονίας του Απόστολου Κ. που διαπράχθηκε πριν από ένα χρόνο στην παραλιακή λεωφόρο και εξιχνιάστηκε μόλις πριν από μερικές μέρες. Ένα έγκλημα, μια έρευνα και η «κάθαρση», όλα αποτυπωμένα στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της 8ης Μαΐου 2010, σε παρκινγκ νυκτερινού κέντρου στο ύψος του Κορωπίου.
Η άκρη του νήματος βρέθηκε όταν μια στενή συγγενής του 30χρονου άνοιξε τον υπολογιστή του και μπήκε στη σελίδα που διατηρούσε στο Facebook. Εκεί ανακάλυψε ότι λίγη ώρα προτού δολοφονηθεί ο άτυχος νεαρός είχε δεχθεί ένα μήνυμα στον «τοίχο» του από νεαρή συνάδερφό του, βουλγαρικής καταγωγής.

Δεν είχε προλάβει όμως να το δει γιατί είχε ήδη ξεκινήσει να πάει στη μοιραία συνάντηση. Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας, στη σελίδα του Απόστολου στο Facebook αναφερόταν: «Ήθελα να σου πω ότι η κοπέλα αυτή, η Ela, που σε ρώτησα, είμαι σίγουρη ότι είναι ο Νίκος. Και ήθελα να σου πω να μη συναντηθείς μαζί της, μη και σου έρθει καπέλο».

Όπως κατέθεσε η νεαρή Βουλγάρα, είχε παλαιότερα δεσμό με έναν 26χρονο Αλβανό ο οποίος όμως εξακολουθούσενα της κάνει, κυρίως μέσω του Facebook, σκηνές ζηλοτυπίας.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο 26χρονος Αλβανός έστρεψε το ενδιαφέρον του και το… μένος του προς τον 30χρονο συνάδερφό της, όταν είδε ότι η νεαρή είχε αναρτήσει στο προφίλ της φωτογραφίες μαζί του από μια εκδήλωση της εταιρείας καλλυντικών όπου εργάζονταν. Επίσης, φέρεται να εξοργίστηκε από το γεγονός ότι ο 30χρονος είχε πατήσει στο Facebook «like», σε μια από τις φωτογραφίες της συναδέρφου του.

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό αυτό και έναν μήνα πριν από το έγκλημα, εμφανίστηκαν στα προφίλ της νεαρής Βουλγάρας και του ιδιωτικού υπαλλήλου δύο «αιτήματα φιλίας» από μια νεαρή Αλβανή με το όνομα «Ela Vulaj».

Η κοπέλα συστήθηκε ως εργαζόμενη σε μπαρ της παραλιακής λεωφόρου. Ο 30χρονος δέχθηκε το αίτημα φιλίας, και μετά από ένα μήνα συζητήσεων στο Facebook αποφάσισε να συναντηθεί με τη νεαρή προκειμένου «να τη βοηθήσει να βρει δουλειά». Η νεαρή Βουλγάρα, ενημερώθηκε για το ραντεβού, έστειλε το προαναφερθέν αποτρεπτικό μήνυμα στο Facebook σχετικά με τον πιθανό ρόλο της Ela και την παγίδα που είχε στηθεί. Δεν πρόλαβε όμως…

Το πάθος ενός Αλβανού με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης τον οδήγησε πρώτα στη δολοφονία και εν συνεχεία στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.
tsekouratoi.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More