Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ορισμένα από τα πιό παράξενα επαγγέλματα στον κόσμο


Μήπως επιθυμέιτε να αλλάξετε καριέρα; Μήπως έφτασε ο καιρός να βγείτε στην αγορά εργασίας; Βρήκαμε για 'σας μερικά από τα πιο περίεργα επαγγέλματα που κάποιοι, κάπου, ασκούν αυτή τη στιγμή…

Συγγραφέας μπισκότων της τύχης
Για σκεφτείτε το: Δεν πρέπει να γράφει κάποιος τα σημειώματα που βρίσκουμε στα μπισκότα της τύχης; Κι αν επιπλέον έχετε και το ταλέντο να φτιάχνετε τα μπισκότα, μπορείτε να ιδρύσετε μία μικρή επιχείρηση.



Σπρώχτης επιβατών
Μέχρι προσφάτως, το μετρό του Τόκυο απασχολούσε «ρυθμιστές επιβατικού κοινού» οι οποίοι στοίβαζαν τους επιβάτες στα ασύλληπτα συνωστισμένα τρένα, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες αιχμής. Πλέον τη δουλειά αυτή την κάνουν υπάλληλοι του κάθε σταθμού οι οποίοι έχουν κι άλλα καθήκοντα. Αλλά σίγουρα το να μπορείς να σπρώχνεις τόσο κόσμο πρέπει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτής της δουλειάς.


Μίκι Μάους
Όταν ερωτούνται τι δουλειά κάνουν, ορισμένοι προνομιούχοι μπορούν να απαντήσουν με τις ακόλουθες τέσσερις, πολύ ιδιαίτερες λέξεις. «Είμαι ο Μίκι Μάους». Δεν θέλουμε να σας το χαλάσουμε, αλλά μέσα στις στολές των χαρακτήρων της Ντίσνεϊ υπάρχουν κανονικοί άνθρωποι. Πόσο να χρειάζεται να δουλεύει κανείς εκεί μέχρι να προαχθεί σε Μίκι;


Νταντά στρουθοκαμήλων
Και οι στρουθοκάμηλοι χρειάζονται φροντίδα! Οι απαιτήσεις του επαγγέλματος; Αρκεί να φροντίζετε να μην το σκάσουν, να μην μαλώνουν μεταξύ τους και να μην τις κλέψει κανείς. Οι στρουθοκάμηλοι μπορούν να γίνουν αρκετά επιθετικές, οπότε το συγκεκριμένο επάγγελμα ίσως και να μην είναι τόσο ανέμελο όσο ακούγεται…


Παθοικολόγος
Δεν έχετε ακουστά αυτό το επάγγελμα; Βασικά αφορά στο διαμελισμό και στην ανάλυση απολιθωμένων περιττωμάτων. Αλλά δεν το κάνουμε μόνο για πλάκα! Μαθαίνουμε πολλά για το πώς ζούσαν στο παρελθόν άνθρωποι και ζώα – συγκεκριμένα, τι έτρωγαν.


Ουφολόγος
Οι ουφολόγοι είναι άτομα που μελετούν αναφορές για θέαση αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ) και συλλέγουν αποδείξεις για να διερευνήσουν αν υπάρχουν εξωγήινοι. Οπότε αν δείτε έναν ιπτάμενο δίσκο να αιωρείται πάνω από το σπίτι σας καθώς γυρνάτε από τη βραδινή σας έξοδο, ποιον θα ειδοποιήσετε (εκτός από τη μαμά σας); Έναν ουφολόγο, φυσικά!


Φυλετιστής κοτόπουλων
Ευτυχώς, το επάγγελμα αυτό δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται αρχικά. Αφορά στο διαχωρισμό των νεοσσών ανάλογα με το φύλο τους. Χρειάζεται κοφτερό μάτι και ειδική εκπαίδευση για να μπορεί να τα ξεχωρίσει κάποιος όταν είναι τόσο μικρά. Πάντως, φανταζόμαστε ότι αυτή η δουλειά θα γίνεται «τυφλοσούρτης» μετά από λίγο καιρό…



Κυνηγός σκουληκιών
Αν θα σας άρεσε μία δουλειά που απαιτεί να σκαλίζετε το χώμα, αυτή είναι ό,τι πρέπει για εσάς! Οι επαγγελματίες κυνηγοί πιάνουν όσα περισσότερα σκουλήκια μπορούν και μετά τα πουλάνε σε ψαράδες και σε καταστήματα ειδών αλιείας ως δολώματα. Οι περισσότεροι κυνηγοί σκουληκιών δουλεύουν νύχτα, οπότε απαιτείται φακός κεφαλής.


Παρατηρητής μπογιάς
Και όμως, μπορείτε να βγάλετε λεφτά απλά χαζεύοντας την μπογιά να στεγνώνει! (Έχουμε κάνει ακόμη πιο βαρετές δουλειές στο παρελθόν). Οι «τυχεροί» προσλαμβάνονται από εταιρείες κατασκευής μπογιάς για να παρατηρούν πώς τα πάνε τα προϊόντα τους απέναντι στον ανταγωνισμό. Το δύσκολο είναι να μην σε πάρει ο ύπνος στη δουλειά!


Μάγισσα
Η διοίκηση του αγγλικού τουριστικού αξιοθέατου Γούκι Χόουλ Κέιβς, προσέλαβε άτομο για να «μένει σε σπηλιά, να κάνει τη μάγισσα και να κάνει ό,τι κάνουν οι μάγισσες». Σύμφωνα με την αγγελία του 2009, οι υποψήφιοι έπρεπε να μπορούν να χαχανίζουν και να μην είναι αλλεργικοί στις γάτες. Ο μισθός; Το εντυπωσιακό ποσό των 55.385 ευρώ.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More