Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Μπανανόψωμο - ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 115 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 115 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 500 γρ. μαυρισμένες μπανάνες λιωμένες με το χέρι
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι και την σόδα.

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε άλλη λεκάνη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας και τα αβγα.

Έπειτα βάζουμε το μείγμα της μπανάνας στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε αλευρωμένη φόρμα βάζουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 60 με 65 λεπτά, κάντε και τη δοκιμη με το μαχαιρι πρώτα, και αφού το σβήσουμε το αφηνουμε άλλα 10 λεπτά να σταθεί στο φούρνο.

Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε ένα ζουμερό γλυκάκι!


greekcook.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More