Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Ποσότητα: 1 μεγάλη πίτσα
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος: 50 λεπτά 

Υλικά:
για τη γεμιση της πιτσας:
  • Τυρί (προτιμώ γκούντα ή μοτσαρέλα)
  • 4-5 φέτες ζαμπόν
  • Κέτσαπ
  • 2 πιπεριές
  • Μερικά μανιτάρια
για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 25 γραμμάρια αλάτι
  • 25 γραμμάρια ζάχαρη
  • 25 γραμμάρια μαγιά
  • 350 γραμμάρια νερό
  • 320 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, τα αυγά και το αλάτι.
  2. Ανακατεύοντας τη ζύμη ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό
  3. Μετά ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι η ζύμη να γίνει κατάλληλη έτσι ώστε να μην κολά στα χέρια
  4. Το απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί (κάντε το λεπτό γιατί φουσκώνει αρκετά)
  5. Με ένα πινελάκι ή με κουτάλι αλείφουμε μία ικονοποιητική ποσότητα κέτσαπ πάνω στην απλωμένη ζύμη
  6. Κόβουμε το ζαμπόν το τυρί και τις πιπεριές και τα απλώνουμε. Τέλος ριχνουμε τα μανητάρια διάσπαρτα
  7. Ψήνουμε την πίτσα στους 180 βαθμούς κελσίου για 35 λεπτά

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More