Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ - Σαλάτα Caesar - ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΙΖΑΡ

Υλικά:
  • 250 ml ζωμός από κοτόπουλο
  • 9 μεγάλες αντσούγιες φιλέτο
  • 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
  • 90 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 3 ρίζες μαρούλι κομμένο με το χέρι
  • 375 γρ. κρουτόν
  • 190 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:

Βάζετε τα αυγά, το ζωμό, τις αντσούγιες, το λάδι, το χυμό και τη σάλτσα σε μπλέντερ και ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε κατσαρόλα και ψήστε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά. Μην το αφήσετε να βράσει. Μεταφέρετε το σε καθαρό μπολ και βάλτε το στο ψυγείο.

Αλείψτε το εσωτερικό κάθε μπολ με σκόρδο.

Για τη σαλάτα, κόψτε το μαρούλι με το χέρι σε βαθύ μπολ και ανακατέψτε το με τα κρουτόν και το τυρί.

Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ που έχετε ήδη ετοιμάσει. Ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε στα έτοιμα με σκόρδο μπολ.

Μπορείτε να τρίψετε πιπέρι στο τέλος.

ΠΗΓΉ: greekcook.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More