Υλικά για 4-6 άτομα
- Ενάμισι κιλό φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρος, γλώσσα, πέρκα, κ.ο.κ.)
- 2-3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι, λευκό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Καλής ποιότητας σπορέλαιο
- 1-2 λεμόνια σε φέτες
Εκτέλεση:
Στεγνώνετε το φιλέτο ψαριού με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώνετε και κόβετε σε φαρδιές λωρίδες. Σπάτε τα αβγά σε βαθύ πιάτο και χτυπάτε με πιρούνι. Αδειάζετε σε διαφορετικά πιάτα το αλεύρι και τη φρυγανιά ανακατεμένη με την τριμμένη παρμεζάνα. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάτε τις λωρίδες ψαριού πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος, στη φρυγανιά. Φροντίζετε να καλυφθούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Τα τηγανίζετε για μερικά λεπτά στο καυτό λάδι περιμένοντας να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα η κρούστα τους. Τα γυρίζετε από την άλλη και μόλις χρυσίσουν, τα βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αφήνετε μερικά λεπτά να στραγγίσουν και τα σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά. Γαρνίρετε το πιάτο ή την πιατέλα με φέτες λεμονιού και μια σαλάτα με φρέσκα λαχανικά εποχής.ww.yeskid.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου