Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο καλά βρασμένο με ένα κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει 2-3 γαρύφαλα
  • 1/4 του κιλού κασέρι τριμμένο
  • ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φετούλες
  • 2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • αλάτι - πιπέρι
Για το dressing:
  • ένα μικρό βαζάκι και κάτι παραπάνω μαγιονέζα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Μαδάμε το ψαχνό του κοτόπουλου σε μπουκιές και ανακατεύουμε με το τριμμένο κασέρι.
  • Σοτάρουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπώλ και αυξομειώνουμε τις ποσότητες ανάλογα με τα γούστα μας.
  • Ρίχνουμε τα 3/4 του dressing στο μείγμα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε την κοτοσαλάτα σε δοχείο σερβιρίσματος και στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο dressing.
Αν θέλουμε, διακοσμούμε με φυλαράκι μαϊντανού και φέτες βρασμένου αβγού.
Καλό θα είναι να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο.
Είναι γευστικότατο, αλλά προσοχή στις θερμίδες.

Στην original συνταγή, δεν έχει κέτσαπ και μουστάρδα. Και στο μείγμα προσθέτουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού καλά κοπανισμένο καρύδι.

greekcook

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More