Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ


{}
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1½ κιλό πράσα
350 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά αλεύρι
4 κουταλιές λευκό κρασί
400 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Πλένετε τα πράσα, τα κόβετε σε ροδέλες και τα βράζετε για 8΄. Αφού τα σουρώσετε, τα βράζετε μαζί με το γάλα μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό. Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα το αλεύρι, το οποίο έχετε διαλύσει στο κρασί, και ανακατεύετε για 2΄. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη γραβιέρα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Στο ταψί, το οποίο έχετε λαδώσει, απλώνετε ένα-ένα τα περισσότερα φύλλα της ζύμης επίσης λαδωμένα, ρίχνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε στους 190° C για 45-50΄.


Για 6-8 άτομα  
VITA

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More