Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Πατάτες με μπέικον ογκρατέν


Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά

Υλικά



2 μέτριες πατάτες (κομμένες σε λεπτές ροδέλες)
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπέικον

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ψητές γλυκές, κόκκινες πιπεριές
(υπάρχουν και σε συσκευασία με ελαιόλαδο)

1 κουτί τυρί σε φέτες (προτιμήστε gouda ή cheddar)
1 ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά 

Προετοιμασία

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.


2. Αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο ή βούτυρο με χαμηλά λιπαρά ένα πυρέξ. 




3. Βάζετε τις ροδέλες πατάτας, το μπέικον, 6 φέτες τυρί σε κομματάκια και την ψιλοκομμένη πιπεριά στο πυρέξ με 1φλιτζάνιγάλα και όσο νερό χρειάζεται. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.

4. Το αφήνετε να ψηθεί μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και το μπέικον και να έχουν «πιει» το γάλα.






myself.gr 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More