Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ: ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Είναι γεγονός ότι όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα αδύνατο σώμα. Παρόλα αυτά για πολλά μοντέλα δεν είναι απλά ένα "θέλω", αλλά φτάνει στο σημείο να γίνει όνειρο ζωής. Σχεδόν όλες οι κοπέλες στον κόσμο της μόδας πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να μείνουν και να φαίνονται όμορφες είναι να έχουν λεπτό σώμα, πράγμα που φυσικά πετυχαίνεται μόνο με δίαιτα. Το θέμα όμως είναι η δίαιτα να συνοδεύεται και με κάποια όρια για να μην φτάσει το άτομο στο σημείο να αρρωστήσει.
Εδώ είναι μερικά μοντέλα, κυρίως από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη τα οποία προσπάθησαν να κάνουν "extreme" δίαιτες για να αποκτήσουν την τέλεια εμφάνιση, αλλά κατέληξαν στο σημείο να κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή.

Η πιο συγκλονιστική και θλιβερή πλευρά της βιομηχανίας της μόδας







Αλλά η βιομηχανία της μόδας δεν σταμάτησε εδώ. Οι απαιτήσεις της ξεπερνούν κάθε λογική. Οδηγούν κορίτσια που εργάζονται για να ζήσουν στο να καταστρέφουν τις ζωές τους και να βάζουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την υγεία τους. Ακολουθεί μια απίστευτα συγκλονιστική φωτογράφιση η οποία δύσκολα θα πιστέψει κάποιος ότι δεν είναι από photoshop. Και όμως...δεν είναι... 
Το θετικό πάντως έιναι ότι πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τα πολύ αδύνατα μοντέλα καθώς και το γεγονός ότι και άλλες χώρες ακολουθούν σιγά σιγά αυτο το παράδειγμα.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More