- Λάχανο κομμένο όπως στη λαχανοσαλάτα
- Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστούς και φύλλα
- Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη ζυλιέν
- Λίγη καφτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
- ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε λεκάνη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό και τα τρίβουμε με τις παλάμες να μαραθούν.
- Το βάζουμε σε δοχείο γυάλινο, πυρέξ ή πλαστικό και το περιχύνουμε με καλό κρασόξιδο.
Τρώγεται αμέσως, αλλά είναι καλύτερη μετά από 2-3 μέρες. Αν πρόκειται να την κρατήσετε για πολλές μέρες, ρίξτε στο τάπερ νερό μέχρι να σκεπαστεί η σαλάτα και βάλτε την στο ψυγείο.
Την βγάζετε, την στραγγίζετε (σφίχνοντάς την στη χούφτα σας) και την βάζετε στο πιάτο.
Σερβίρετε, περιχύνοντάς την μόνο με ελαιόλαδο.
πηγή: http://www.greekcook.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου