Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Πολίτικη σαλάτα Θεσσαλονίκης

Υλικά:
  • Λάχανο κομμένο όπως στη λαχανοσαλάτα
  • Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστούς και φύλλα
  • Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη ζυλιέν
  • Λίγη καφτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
  • ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε λεκάνη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό και τα τρίβουμε με τις παλάμες να μαραθούν.
  • Το βάζουμε σε δοχείο γυάλινο, πυρέξ ή πλαστικό και το περιχύνουμε με καλό κρασόξιδο.
Τρώγεται αμέσως, αλλά είναι καλύτερη μετά από 2-3 μέρες. Αν πρόκειται να την κρατήσετε για πολλές μέρες, ρίξτε στο τάπερ νερό μέχρι να σκεπαστεί η σαλάτα και βάλτε την στο ψυγείο.
Την βγάζετε, την στραγγίζετε (σφίχνοντάς την στη χούφτα σας) και την βάζετε στο πιάτο.
Σερβίρετε, περιχύνοντάς την μόνο με ελαιόλαδο.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More