Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

Συνοδευτική φωτογραφία της συνταγής Λουκανοπιτάκια

Υλικά για 15-20 κομμάτια:

  • 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
  • 5-20 μικρά λουκανικάκια (κοκτέιλ)
  • Βούτυρο για το ταψί
  • 1 αβγό
  • Μερικές κουταλιές νερό ή γάλα

Εκτέλεση:

Χαράζετε με μαχαίρι τα λουκάνικα και τα βράζετε για λίγο σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, για 10 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, απλώνετε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας σας και την κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε από ένα λουκανικάκι στο κέντρο κάθε κομματιού και τυλίγετε το φύλλο γύρω του. Τοποθετείτε τα πιτάκια σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα. Χτυπάτε το αβγό σε μπολ και το αραιώνετε με λίγο γάλα ή νερό. Με πινέλο αλείφετε τα πιτάκια σας με το μείγμα του αβγού. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα λουκανικοπιτάκια στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη τους και να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το ταψί και τα σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο ή πιατέλα.


www.yeskid.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More