Υλικά για 15-20 κομμάτια:
- 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
- 5-20 μικρά λουκανικάκια (κοκτέιλ)
- Βούτυρο για το ταψί
- 1 αβγό
- Μερικές κουταλιές νερό ή γάλα
Εκτέλεση:
Χαράζετε με μαχαίρι τα λουκάνικα και τα βράζετε για λίγο σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, για 10 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, απλώνετε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας σας και την κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε από ένα λουκανικάκι στο κέντρο κάθε κομματιού και τυλίγετε το φύλλο γύρω του. Τοποθετείτε τα πιτάκια σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα. Χτυπάτε το αβγό σε μπολ και το αραιώνετε με λίγο γάλα ή νερό. Με πινέλο αλείφετε τα πιτάκια σας με το μείγμα του αβγού. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα λουκανικοπιτάκια στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη τους και να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το ταψί και τα σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο ή πιατέλα.www.yeskid.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου