Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ

Υλικά:
  • 1/2 κιλό φακές
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2-3 ντομάτες
  • λίγο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι
  • μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό αποβραδίς. Το επόμενο πρωί τις βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε συχνά, για να μην διαλυθούν, και τις σουρώνουμε. Στη βράση προσθέτουμε αλατοπίπερο και προαιρετικά λίγη δάφνη και καρφάκια γαρύφαλλα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα, αφαιρούμε τους σπόρους και τεμαχίζουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό στις στραγγιγμένες φακές.
  • Ετοιμάζουμε μια σάλτσα ανακατεύοντας ή χτυπώντας στο σέικερ λάδι, ξύδι, μουστάρδα και το σκόρδο χτυπημένο στο γουδί. Οι ποσότητες εξαρτώνται από το προσωπικό σας γούστο.
  • Περιχύνουμε τις φάκες με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα προτού σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα γαρνιρισμένη με μαρουλόφυλλα και μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο κόλιανδρο, ροδέλες κρεμμυδιού κάπαρη ή άλλα λαχανικά τουρσί, για διακόσμηση.
www.greekcook.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More