Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Δυσκολία: Μικρή


Υλικά:
  • 1 κιλό φράουλες
  • 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/4 φλ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:

Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι.

Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 105°.

Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.

http://greekcook.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More