Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Cheesecake ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Συστατικά συνταγής
Για τη γέμιση
  • 95 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα περιεκτικότητας 70-75 % κακάο σε κομμάτια
  • 250 γραμμάρια mascarpone, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γραμμάρια σταφίδες
  • 110 γραμμάρια ολόκληρα φουντούκια
  • 200 τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα ελαφρά
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Για τη βάση
  • 50 γραμμάρια ολόκληρα φουντούκια
  • 110 γραμμάρια πασχαλινά κουλουράκια τριμμένα
  • 25 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για τη διακόσμηση
  • 95 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο
Για το σερβίρισμα
  • Σαντιγί
Οδηγίες συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τα φουντούκια όλα σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ψήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα καστανό χρώμα. Αφαιρούμε τα φουντούκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κρατάμε 110 γραμμάρια για την κρέμα της γέμισης. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα κουλουράκια, σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε τα πλαϊνά και τον πάτο μίας φόρμας 18 εκ. και πατάμε καλά. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η βάση. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το mascarpone και την κρέμα τυριού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά και τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και αφαιρούμε τα υπολείμματα της από το μπεν μαρί με μία σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε και βάζουμε τη γέμιση στη βάση.
Λειαίνομαι την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 1 ώρα και ένα τέταρτο της ώρας. Κλείνουμε το φούρνο αλλά αφήνουμε το cheesecake μέσα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Για να φτιάξουμε τα ρολά της σοκολάτας για τη διακόσμηση, βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μία σταθερή επιφάνεια και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε φλοίδες κατά μήκος της σοκολάτας, έτσι ώστε να σχηματισθούν ρολά. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Πριν σερβίρουμε το cheesecake διακοσμούμε με τα ρολά σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο. Σερβίρουμε σε κομμάτια με κρέμα σαντιγί.
Διάρκεια: Προετοιμασία 15 λεπτά,ψήσιμο 2 ώρες



www.lovecooking.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More