Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Περιγραφή συνταγής Ένα αγαπημένο γλυκό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις!

Συστατικά συνταγής
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα
Οδηγίες συνταγής
Σ' ένα κατσαρολάκι, τοποθετούμε τη ζάχαρη, το μέλι και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και ύστερα αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Απλώνουμε σ' ένα ταψί λαδόχαρτο και βάζουμε 1 μεγάλη κουταλιά από το μείγμα σχηματίζοντας στρογγυλούς δίσκους. Ψήνουμε για 15' σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία περίπου 170οC. Όταν οι φλωρεντίνες κρυώσουν, λιώνουμε την κουβερτούρα και όταν αρχίσει και κρυώνει η σοκολάτα μας βουτάμε το κάτω μέρος και τοποθετούμε με την σοκολάτα προς τα πάνω στην λαδόκολα μέχρι να στεγνώσουν.
Διάρκεια: 15 λεπτά προετοιμασία & 40 λεπτά μαγείρεμα

Πρόταση για ποτό

“Χόρταις” από το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι Ηλείας.

Χόρταις/Επιτραπέζιος Οίνος, ερυθρός γλυκός (Μαύρη Κορινθιακή σταφίδα και Μαυροδάφνη).

Κόκκινο χρώμα με κεραμιδί αποχρώσεις. Σε αρωματικό φόντο ξηρών καρπών αναπτύσσονται έντονα αρώματα σύκου, σταφίδας μαύρης, λουλουδιών και σοκολάτας. Πλούσια και σιροπώδης γεύση, με έντονη γλυκύτητα και σωστή εξισορροπιστική οξύτητα. Οι τανίνες συμπληρώνουν, μαζί με την οξύτητα,το έργο του “στησίματος” ενός ισορροπημένου κρασιού.

Γιατί ταιριάζουν...διότι είναι εμπειρικός νόμος: “όπου υπάρχει σοκολάτα, το κόκκινο γλυκό Ελληνικό κρασί που θα την συνοδεύσει πρέπει να έχει Μαυροδάφνη”. Ακριβώς διότι τα αρώματα και τα γευστικά χαρακτηριστικά της “κουμπώνουν” ιδανικά με τα αρώματα της σοκολάτας. Δεν έχει καμμία απολύτως σημασία που το συγκεκριμμένο γλυκό κρασί δεν μπορεί να λέγεται “Μαυροδάφνη” αφού ο Νόμος ορίζει ότι έτσι ονομάζονται μόνο τα παρόμοια κόκκινα γλυκά κρασιά από την Πάτρα και την Κεφαλονιά.
                                                                                                          www.lovecooking.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More