Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πάστα Φλώρα

Μια παραδοσιακή και γρήγορη συνταγή για ένα γλυκό που όλοι έχουμε αγαπήσει, ιδιαίτερα στα παιδικά μας χρόνια. Επιλέξτε γεύση μαρμελάδας και πάμε να φτιάξουμε Πάστα Φλώρα.

ΥΛΙΚΑ

3/4 πακέτου (187 γρ.) μαργαρίνη ή άλλο βούτυρο

1/2 κ. αλεύρι

3/4 φλ. ζάχαρη

2 αυγά

2 κ.γ. baking powder

μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το μίξερ.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε ακόμα λίγο.
  • Σπάμε τα αυγά ολόκληρα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μάλλον μαλακή.
  • Απλώνουμε το περισσότερο ζυμάρι σε ταψάκι διαμέτρου περίπου 25 εκ., φτιάχνοντας περιμετρικά στεφάνι για να συγκρατεί τη μαρμελάδα.
  • Απλώνουμε τη μαρμελάδα (όχι πολλή) και τη σκεπάζουμε με μπαστούνια από ζύμη.
  • Ψήνουμε σε φούρνο μέτριο (150-200 C) περίπου 45'
http://www.flowmagazine.gr/article/view/pasta_flora/category/quality_of_life

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More