Μια παραδοσιακή και γρήγορη συνταγή για ένα γλυκό που όλοι έχουμε αγαπήσει, ιδιαίτερα στα παιδικά μας χρόνια. Επιλέξτε γεύση μαρμελάδας και πάμε να φτιάξουμε Πάστα Φλώρα.
ΥΛΙΚΑ
3/4 πακέτου (187 γρ.) μαργαρίνη ή άλλο βούτυρο
1/2 κ. αλεύρι
3/4 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
2 κ.γ. baking powder
μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το μίξερ.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε ακόμα λίγο.
- Σπάμε τα αυγά ολόκληρα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μάλλον μαλακή.
- Απλώνουμε το περισσότερο ζυμάρι σε ταψάκι διαμέτρου περίπου 25 εκ., φτιάχνοντας περιμετρικά στεφάνι για να συγκρατεί τη μαρμελάδα.
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα (όχι πολλή) και τη σκεπάζουμε με μπαστούνια από ζύμη.
- Ψήνουμε σε φούρνο μέτριο (150-200 C) περίπου 45'
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου