Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

1/2 κούπας καφέ σιναπόσποροι
1/4 κούπας κίτρινοι σιναπόσποροι
1 κούπα νερό
1 1/4 κούπα ξίδι
1 κούπα μουστάρδα σκόνη (μουλιάζουμε για 20 λεπτά σε 1 κούπα νερό)
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο δοχείο βάζουμε τους σπόρους μουστάρδας με το νερό και το ξίδι φροντίζοντας έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως. Αφήνουμε για δύο μέρες να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και αλέθουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμμώδες. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, τα σποράκια δεν διαλύονται τελείως αλλά αυτό της δίνει ένα όμορφο χρώμα και μια πιο πικάντικη γεύση. Αν δοκιμάσουμε αμέσως τη μουστάρδα μας, θα μας φανεί πολύ καυτερή.
Αν θέλουμε μια πιο ήπια γεύση, την αφήνουμε να ωριμάσει μερικές μέρες.
Στο ψυγείο διατηρείτε για 1 μήνα περίπου.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More