Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο χτυπιέται με το πιρούνι για να δέσει η σάλτσα.
Ετσι, στέκεται με κάποιο τρόπο πάνω στα φύλλα της σαλάτας, ειδικά μάλιστα όταν περιέχει και μουστάρδα.
Παρασκευάζεται με τη λογική της μαγιονέζας. Το αλατοπίπερο μπαίνει από την αρχή, δηλαδή, με το ξίδι και το λάδι προστίθεται σιγά σιγά και σε συνεχή ροή ώστε να μην "κόψει".
Την ετοιμάζουμε πάντα την τελευταία στιγμή και περιχύνουμε με αυτή τις πράσινες σαλάτες μας πριν τις σερβίρουμε στο τραπέζι. Αν μείνει πολλή ώρα στο μπωλ που την ετοιμάσαμε χωρίς να τη βάλουμε στη σαλάτα, θα "κόψει".
Ταιριάζει πολύ με πράσινες σαλάτες, κρύα λαχανικά, κρύα βραστά κρέατα κλπ.
Δεν φυλάσσεται στο ψυγείο όπως η μαγιονέζα, γι'αυτό φτιάξτε όση ακριβώς θα χρειαστείτε.
Πώς τη φτιάχνετε: (από το βιβλίο "οι 13 συνταγές της απιστίας")
Ανακατεύετε 2 κουταλιές μουστάρδα Γκρέυ Πουπόν με καλό επιτραπέζιο ξίδι από κόκκινο κρασί.
Μετά, χτυπώντας συνεχώς με ένα πιρούνι, προσθέστε 6 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι η βινεγκρέτ να γίνει παχειά και κρεμμώδης.
Αυτή η πολύ δυνατή βινεγκρέτ είναι ιδανική για πράσινες σαλάτες όπως η ρόκα και τα αντίδια.

greeccok

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More