Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ


Περιγραφή συνταγής Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκάκι απευθείας από την Νέα Ορλεάνη!
Συστατικά συνταγής ----> για 3 ατομα!!
  • ¼ κούπας μαργαρίνη
  • 2/3 κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 4 κουταλιές ρούμι
  • 1 κ.τ.γ. βανίλια
  • ½ κ.τ.γ. κανέλα
  • 3 μπανάνες κομμένες στην μέση
  • ¼ κούπας ξηροί καρποί
  • παγωτό βανίλια για συνοδευτικό
Οδηγίες συνταγής
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε την μαργαρίνη. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ρούμι την βανίλια και την κανέλα. Όταν το μείγμα ξεκινάει τις φουσκάλες τοποθετούμε τις μπανάνες και τους ξηρούς καρπούς στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε 1-2' μέχρι να ζεσταθούν οι μπανάνες. Σερβίρουμε αμέσως με παγωτό βανίλια! Διάρκεια: 10 λεπτά

Πρόταση για ποτό

Samos “Anthemis”.

Samos “Anthemis”/Ο.Π.Ε “Σάμος” Οίνος Επιδόρπιος Λευκός (100% Μοσχάτο Λευκό).

Χρώμα κεχριμπαριού, αρκετά σκούρο. Ιδιαίτερα εκτεταμένο και πολυσύνθετο άρωμα ζεστού μελιού, φρέσκου καρυδιού, σταφίδας -ξερής Κορινθιακής- και καφέ, σε φόντο ξεραμένου κίτρινου φρούτου. Πληθωρική γεύση, με γευστικά χαρακτηριστικά σοκολάτας -ξηρών καρπών και φλούδας εσπεριδοειδών-. Αν και τα σταφύλια ήταν υπερώριμα, το ίδιο και το κρασί, που επιπλέον είναι πολύ γλυκό, διατηρεί μία θαυμάσια αίσθηση ισορροπίας. Το μεγάλο φάσμα αρωμάτων και γεύσεων εκτείνεται μέχρι και την μακρύτατη επίγευση.

Γιατί ταιριάζουν: γιατί έχουμε πλούσιο επιδόρπιο, θερμής και “σκούρας” ιδιοσυγκρασίας με στοιχεία σχεδόν πλησμονής. Μόνο ένα γλυκό κρασί πλούσιο, παχύ και υπερώριμο -της ίδιας ακριβώς ιδιοσυγκρασίας και γευστικού πλούτου- μπορεί να λειτουργήσει ως ο ιδανικός και ισορροπημένος συνοδός γλυκού με τόσο πλούσια χαρακτηριστικά.


                                                                                                                     www.lovecooking.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More