Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΚΑΦΕ

Περιγραφή συνταγής Λαχταριστό και μυρωδάτο όσο τίποτα! Για όσους απολαμβάνουν τον καφέ σε όλες τις εκφάνσεις του!

Συστατικά συνταγής
  • 300 γρ. καρύδια χτυπημένα στο μπλέντερ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 8 ασπράδια αυγών
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1κ.τ.γ. μπείκιν πάουντερ
Για το σιρόπι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 4 μονές δόσεις εσπρέσσο
Οδηγίες συνταγής
Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτρο, τα 2/3 της ζάχαρης και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπολοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα (χαμηλή ταχύτητα). Ανακατεύουμε τα καρύδια με το αλέυρι, την κανέλα και το μπεικιν πάουντερ. Αδειάζουμε την μισή ποσότητα στο μίγμα του βουτύρου, ύστερα προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το στρώνουμε. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 ώρα. Προς το τέλος του ψησίματος φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό για 5’ με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τον καφέ και ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από το κέικ.
Διάρκεια: 15 λεπτά προετοιμασία & 1 ώρα ψήσιμο.

Πρόταση για ποτό

“Οίνος ηδύς του Ήλιου” του Ευρυβιάδη Σκλάβου από την Κεφαλονιά.

Οίνος Ηδύς του Ήλιου/Ο.Π.Ε Μοσχάτο Κεφαληνίας (100% Μοσχάτο Λευκό).

Χάλκινο πορτοκαλί χρώμα. Άρωμα ξερού βερύκοκου και μελιού. Γεύση έντονη, φρουτώδης αλλά και με μία ιδιότυπη φρουτώδη τανικότητα που δημιουργεί θαυμάσια ισορροπία μέσα στον γευστικό πλούτο. Ασυνήθιστο στυλ για Μοσχάτο αλλά θαυμάσιο κρασί.

Γιατί ταιριάζουν... αφενός λόγω ομοιότητας γευστικού πλούτου και έντασης του. Ύστερα διότι ο μοσχομυριστός χαρακτήρας του Μοσχάτου ζωηρεύει και φρεσκάρει τη γεύση του επιδορπίου και τέλος επειδή το κρασί συμπληρώνοντας και το προφίλ αρωμάτων του επιδορπίου, ομονοεί μαζί τους και ως προς την αδρότητα των γευστικών χαρακτηριστικών του.


lovecooking.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More