Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


Συστατικά συνταγής
  • 4 μήλα
  • 4 κ.τ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 4 κ.τ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 8 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
  • 8 κουταλιές μπράντι
  • 4 κ.τ.σ. καφέ ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ. μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • σταφίδες
Οδηγίες συνταγής
Βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, το μπράντι, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και την κανέλλα. Αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου, ραντίζουμε το εσωτερικό του με το χυμό λεμονιού και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. Ρίχνουμε 2 κ.τ.γ. σε κάθε μήλο και ραντίζουμε με ότι περίσεψε. Ψήνουμε για 25'. Ύστερα γεμίζουμε τα μήλα με την μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20' λεπτά αλλά στους 150 βαθμούς.
Διάρκεια: 50'





www.lovecooking.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More