Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

Διάρκεια: 15 λεπτά προετοιμασία & 45 λεπτά ψήσιμο
Περιγραφή συνταγής Την φανουρόπιτα την προσφέρουμε στον 'Αγιο Φανούριο για να μας "φανερώσει" κάτι που έχουμε χάσει. Την πίτα δεν την τρώμε μόνοι μας αλλά την μοιράζουμε μνημονεύοντας την ψυχή της μητέρας του Αγίου. Πρόκειται για ένα υγιεινό και νηστίσιμο γλυκό, ιδιαίτερα νόστιμο και με μεγάλη σημασία για την Χριστιανική παράδοση.

Συστατικά συνταγής
  • 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 & 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.τ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.τ.γ. κανέλλα
  • λίγο τριμμένο γαρίφαλο
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη σε σκόνη
Οδηγίες συνταγής
Σ' ένα μπόλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, τη κανέλλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες, και την καρυδοψιχα. Αδειάζουμε το μείγμα απ' το μπόλ στη λεκάνη, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα για κέικ την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45'.


lovecooking

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More