Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΣΑΝΓΚΡΙΑ

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψυγείου 3 ώρες

Για 10 άτομα


Υλικά

1 πορτοκάλι

1 λεμόνι

1 ½ φλιτζάνι διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, ροδάκινο, πεπόνι)

2 λίτρα κρασί κόκκινο

½ μπουκάλι λευκό ρούμι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη ή 1 ξυλάκι

¾ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη

150γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και το κόβετε σε ροδέλες, χωρίς να το ξεφλουδίσετε. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα τα φρούτα και τα περιχύνετε με το ρούμι. Προσθέτετε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.

Τέλος ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Εάν προτιμάτε τη σαγκρία πιο γλυκιά μπορείτε να προσθέσετε και άλλη ζάχαρη. Τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να κρυώσει καλά και να βγάλουν τα φρούτα τη γεύση τους και το άρωμά τους στο αλκοόλ.

*Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με κονιάκ ή με 1 μπουκάλι κουρακάο.

http://cookinlove1.blogspot.com/2011/06/blog-post_3988.html

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More