Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ

Περιγραφή συνταγής


Η ομελέτα αποτελεί ένα από τα πιο θεμελιώδη πιάτα στο οπλοστάσιο του κάθε μάγειρα και αυτή η συνταγή θα σας αποκαλύψει πως να την κάνετε σωστά. Δηλαδή με τον Γαλλικό τρόπο, έτσι ώστε να μπορέσει να εμφανισθεί ακόμα και σε ένα καλό τραπέζι μ' ένα ποτήρι Bordaux κρασί.
Συστατικά συνταγής

5 λωρίδες μπέικον

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 ντομάτες

120γρ. κεφαλογραβιέρα

8 αυγά

1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες συνταγής

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι, τα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Ετοιμάζουμε τα αυγά: τα χτυπάμε σε ένα μπολ και ύστερα προσθέτουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε την μισή δόση από την ομελέττα στο τηγάνι. Όταν ψηθεί από τη μια πλευρά προσθέτουμε την ντομάτα και ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα αυγά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και διπλώνουμε προσεκτικά την ομελέττα στα δυο, την ψήνουμε από τις δυο μεριές και όταν ετοιμαστεί την μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες και σερβίρουμε.

Διάρκεια: έτοιμη σε 5 λεπτά

http://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=495&Itemid=54

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More