Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

Περιγραφή συνταγής
Μία εναλλακτική εκδοχή του αγαπημένου μας τσουρεκιού. Με αγάπη και τις καλύτερες ευχές μας!









Συστατικά συνταγής
  • 1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά της μπύρας
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια πράλινα
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένα φουντούκια
  • 1 κουταλιά της σούπας εσάνς βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
  • 1 κουτάκι του γλυκού αλάτι
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες συνταγής
ιαλύουμε τη μαγιά στο γάλα. Κοσκινίζουμε το 1/3 από το αλεύρι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανοξείδωτο και φτιάχνουμε ένα κενό στη μέση. Προσθέτουμε τη μαγιά στο κενό και με μαλακές κινήσεις, παίρνοντας αλεύρι από τα πλάγια, πλάθουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Βρέχουμε μία πετσέτα με ζεστό νερό και τη στύβουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς για ¾ με μία ώρα μέχρι να φουσκώσει. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο προζύμι μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την εσάνς βανίλιας, το τριμμένο φουντούκι και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε με μαλακές κινήσεις. Συνεχίζουμε το ζύμωμα, προσθέτοντας σταδιακά όλο το αλεύρι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την πετσέτα και το φούρνο. Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι για τουλάχιστον για 1 ½ με 2 ώρες. Πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα της αρεσκείας μας, φροντίζοντας την ώρα που τα πλάθουμε να βάζουμε στην εσωτερική πλευρά 5-6 κουταλιές της σούπας πραλίνα. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε να φουσκώσουν εκ νέου για 1 ½ ώρα περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τα τσουρέκια να κρυώσουν πολύ καλά. Σε μπεν μαρί λειώνουμε τη σοκολάτα και την αναμιγνύουμε με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. καλύπτουμε την επιφάνεια των τσουρεκιών με σοκολάτα και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλο. Αφήνουμε τη επικάλυψη σοκολάτας να κρυώσει καλά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των τσουρεκιών. Ενδεικτικά για μεγάλα τσουρέκια θέλουμε 40-45 λεπτά.



http://www.lovecooking.gr/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More